miercuri, 21 noiembrie 2018

Turte cu gem-reteta de post!



  Turte cu gem-reteta de post!

  Ingrediente:
  -2 kg.faina de grau,
  -1 l.apa,
  -1 cub drojdie,
  -100 ml.ulei,
  -1 lingurita sare,
  -1 borcan gem de gutui,800 gr.,
  -1 borcan gem de dovleac,800 gr.
  Pentru prajit:
  -400 ml.ulei.
  Mod de preparare:
  -Se pune faina de grau intr-un vas.
  -Se incalzeste apa,asa cam ca apa de vara,
  -Se pune intr-un castron drojdia,sarea si 100 ml.apa,se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea,se adauga apa calduta,putin cate putin,mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un alaut nu prea tare,nu prea moale,se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
  -Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Aceasta reteta este pregatita in cadrul zilei #miercureafaracarne si pentru un meniu complet va invit la masa la Daniel,ca de obicei el ne incanta cu bucate alese!










Un comentariu: