sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Chiftele pentru burgeri



  Chiftele pentru burger!

  Ingrediente:
  -1500 gr.carne tocata vita,
  -3 cartofi,
  -200 gr.paine neagra,
  -4 linguri faina de grau,
  -1 ou,
  -300 gr.ceapa,
  -1 capatana de usturoi,
  -1 lingura sare,
  -ierburi armoate,( oregano,maghiran),
  - 1/2 lingurita de piper macinat,
  -1/2 lingurita boia de ardei iute,
  -1 lingura rasa de bicarbonat de sodiu,
  -300 ml.apa,
  -100 ml.ulei.
  Mod de preparare:
  -Se pune carnea tocata intr-un vas,peste carne se adauga ierburile aromate,piperul,sare,boia de ardei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,faina de grau,oul,usturoiul,ceapa,cartofii mixati sau dati prin masina de tocat carne,bicarbonat si apa si se omogenizeaza bine compozitia.Am pus apa deoarece carnea de vita este foarte uscata si riscam ca chiftelele sa iasa tari,asa vor iesi moi si pufoase.
  -Se pune hartie de copt in tava,se pune uleiul intr-un castronel,se ia cu mana putin ulei,apoi compozitie si se fac chiftele mari in podul palmei care se aseza in tava peste hartie,ar trebui sa iasa cam 24 de chiftele,acum depinde de fiecare cam cat de mari le vor,se da tava la cuptor la foc mare,se coc doar pe o singura parte.






  Pentru burgeri:
  Ingrediente:
  -chiftele,
  -ceapa rosie,
  -rosii,
  -castraveti la otet,
  -foi de varza,
  -mustar,
  -ketchup,
  -chifle.
  Mod de preparare:
  - Se feliaza chiflele,se pune o foaie de varza,putin ketchup,felii de castraveti la otet,mustar,felii de ceapa,se pune capacul la chifla si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu