miercuri, 25 iulie 2018

Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti!



  Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti!

  Ingrediente:
  -10 cartofi potrivit de mari,
  -1 plic condimente naturale pentru cartofi,23 gr.,
  -400 gr.bacon,
  -600 gr.branza inchegata de vaca,facuta in casa,
  -5 oua,
  -400 gr.cascaval,
  -500 gr.smantana 30% grasime,
  -1 lingurita sare,
  -1 lingurita maghiran uscat natural 100%,
  Mod de preparare pentru branza de casa:
  -5 l lapte dulce,
  -1 lingura cheag, (cheagul este un amestec de branza de oi sau capra pus in stomacul mielului sau iedului care se sacrifica imediat dupa fatare,aceste animale se sacrifica de obicei dupa fatare pentru blana lor).Cheagul pentru inchegat branza se obtine punand intr-un vas apa si o jumatate din cantitate,se amesteca bine si se pune intr-o sticla cu dop,care se tine la frigider si se foloseste doar la nevoie.
  Se strecoara laptele intr-un vas,se adauga o lingura de cheag,se amesteca din cand in cand,pana cand branza se aduna,se scurge de zer si restul se toarna intr-un tifon care se pune la scurs timp de cateva ore.
  Mod de preparare pentru cartofii frantuzesti:
  -Se curata cartofii,se feliaza si se clatesc cu apa rece.Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale,se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presurat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
  -Se feliaza bacon-ul si se aseaza  peste cartofi,se aseaza un rand de felii de branza de vaci inchegata,alt rand de cartofi feliati.
  -Se pun intr-un vas ouale,smantana,sare,se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi,se presoara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora.Cand se rumeneste frumos deasupra este semn ca este gata,se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin apoi de taie bucati,se serveste cu ketchup dulce sau iute,dupa preferinte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata,plus ca este si foarte buna la gust.














Un comentariu: