marți, 15 august 2017

Frittata cu vinete


  Frittata cu vinete:)

  Ingrediente:
  -2 vinete loung pourple,(sunt un soi de vinete lungi si foarte subtiri,sunt gustoase si se coc foarte usor),
  -1 ardei capia,
  -2 rosii,
  -1 ardei galben,
  -6 oua,
  -300 gr.kaizer afumat,
  -300 gr.gouda-vadul laptelui,
  -100 gr.fidea prefiarta,
  -300 gr.smantana,
  -1 lingurita mica sare.
  Mod de preparare:
  -Se sfarama fideaua si se presoara in tava in care s-a pus hartie de copt,(are rol de a trage surplusul de lichid).Se adauga un rand de vinete taiate felii,un rand de ardei felii,un rand de kaizer felii si se reia operatiunea cate un rand din fiecare pana se termina de aranjat totul in tava.
  -Se bat ouale cu smantana,putina sare si se toarna in tava,se rade cascavalul si se presoara deasupra,apoi se orneaza cu rosii,ardei si se da tava la cuptor pentru circa 40 minute.Cand se rumenete frumos este semn ca frittata este gata.Se lasa sa se racoreasca dupa care se portioneaza,ies cam 8 portii sanatoase.Sa aveti pofta dragilor!












2 comentarii:

  1. Delicioasa, aspectoasa sanatoasa si de sezon aceasta fritata!! Mi-am gasit meniul preferat, dar sa fie mai racoare ca 40 de minute cuptor incins nu prea vreau acum !

    RăspundețiȘtergere
  2. DUMITRASCU LACRAMIOARA18 august 2017 la 10:56

    mamaaa!!!!ce bunatate!mai aveti??!!

    RăspundețiȘtergere