sâmbătă, 19 august 2017

Inghetata cu pepene galben



  Inghetata cu pepene galben:)

  Ingredinete:
  -1 kg.penene galben,
  -500 ml.lapte dulce de tara,
  -500 gr.smantana cu 30% grasime,
  -300 gr.zahar,
  -4 plicuri zahar vanilat,
  -4 oua de rata gotica.
  Mod de preparare pentru creme anglaise:
  -Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala,peste lapte se adauga smantana,jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat.Se fierbe totul la bain-marie,amestecandu-se usor cu o paleta.
  -Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata,se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa.Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana,zahar si lapte se aduga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie.Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei,daca compozitia nu se imprastie atunci crema este gata,se opreste focul si se da crema la rece.
  -Se curata pepenele de coaja si seminte,se taie cuburi sau se ia cu o lingura bucati din pepene,se adauga doua plicuri de zahar vanilat si se mixeaza cu un mixer dotat cu cutite pana cand se obtine o pasta fina,apoi se amesteca usor cu creme anglaise si se da la congelator pentru circa 7-8 ore,dupa care se poate servi ornata cu cubulete de pepene.Sa aveti pofta dragilor la o adevarata delicatesa.
  -Am folosit oua de rata deoarece sunt mai grase,au o consistenta aparte,sunt din ograda mea,foarte proaspete si cu calitati deosebite,plus ca dau o culoare intensa de galben.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu