miercuri, 25 mai 2016

Tort de ciocolata si crema de branza



  Tort cu ciocolata si crema de capsuni!

  Sunt #‎greensugar‬, ‪#‎greensugarblogger‬, ‪#‎farazahar‬ si astazi v-am pregatit un tort superb cu blat din ciocolata  si crema de branza!



 Ingrediente pentru blat:
 -150 gr.faina de grau,
 -1 plic praf de copt,
 -7 oua,
 -1 lingura otet de mere,
 -1 plic zahar vanilat,
 -150 gr.green sugar,
 -150 gr.unt,
 -150 gr.ciocolata.
 Mod de preparare pentru blat:
 -Se mixeaza untul,la temperatura camerei,cu 100 gr.green sugar si zahar vanilat,se adauga ciocolata topita la bain-marie si se omogenizeaza bine compozitia.
 -Se pun la mixat galbenusurile si cand devin o pasta cremoasa,se adauga compozitia de ciocolata cu unt si se mixeaza la viteza mica.
 -Se bat albusurile spuma cu 50 gr.green sugar si se pun peste compozitia de ciocolata,se adauga faina cernuta,praful de copt stins cu otet de mere si se amesteca cu o paleta de silicon.
 -Se toarna compozitia intr-o tava de copt cu fund detasabil in care se pune hartie de copt si se da tava la cuptorul incalzit deja,pentru circa o ora.
 -Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca incet la temperatura camerei,apoi se taie in doua foi.





 Ingrediente pentru insiropat blatul:
 -10 capsuni mari,
 -2 linguri green sugar,
 -500 ml.apa.
 Mod de preparare pentru compotul de capsuni:
 -Se spala capsunile,se pun la fiert cu apa si green sugar si se lasa la fiert.Cand capsunile isi schimba culoarea,se opreste focul si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

 Ingrediente pentru crema de branza:
 -500 gr.branza de vaci dulce,
 -150 gr.green sugar,
 -300 gr,capsuni,
 -1 plic zahar vanilat,
 -100 gr.unt,la temperatura camerei.
 Mod de preparare pentru crema de branza:
 -Se mixeaza untul cu green sugar,se adauga zaharul vanilat,branza de vaci dulce si capsunile intregi si se continua mixarea pana se obtine o pasta.

 Pregatirea tortului:
 -Se taie blatul in doua foi,se pune o foaie in tava,se aseaza pe interiorul tavii hartie de copt la inaltimea tavii,se umezeste foaia de blat cu cateva linguri de sirop din compot,se aseaza pe marginea tavii capsuni,taiate in doua,cu taietura inspre exterior,se toarna compozitia de branza,se aseaza si cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza si se da la frigider,pentru circa 3 ore.






  Ingredinete pentru ornat:
  -100 gr.ciocolata,
  -30 gr.unt,
  -5 capsuni,
  -cateva frunze de menta.
  Mod de preparare:
  -Se topeste ciocolata si untul la bain-marie,se toarna peste tort si se orneaza cu capsuni si frunze de menta.Sa aveti pofta dragilor!





31 de comentarii:

  1. Tortul acesta l-as manca singura pe tot! La cat de bine arata, nu l-as imparti cu nimeni! Mai am si eu micile mele placeri... printre care capsunele si ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicoleta Amaline25 mai 2016 la 22:18

    arata super,sper sa primesc si eu o felie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine ca mi-ai zis ca vrei sa primesti si tu o felie,o sa iti fac o vizita si iti voi duce o felie mare,asa cat sa faci invidiosi pe colegele tale care nu au vrut sa ma serveasca cu capsuni :)

      Ștergere
    2. arata foarte bine ,cu siguranta ca este foarte foarte bun....

      Ștergere
  3. As vrea sa-l incerc si eu ...arata super !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata si cu siguranta este delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumoasa prezentarea cred ca este si foarte delicios :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow .Arata super si cred ca e pe masura de delicios- mai ai ? sau ma anunti cand mai faci ...

    RăspundețiȘtergere
  7. un tort de vis felicitarii arata minunat

    RăspundețiȘtergere
  8. Super tortul!!! Am sa il incerc cu drag si eu, arata prea apetisant!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina Moraru26 mai 2016 la 10:14

    Doamna Brindusa sunteti nemaipomenita! Faceti niste minunatii adevarate!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmm un deliciu !

    RăspundețiȘtergere
  11. un tort foarte usoar de facut mai ales acum cand sunt capsunele...cred ca o sa il fac si eu ca am in gradina multe...iar cei de la Green Sugar au intotdeauna zaharul cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tare bun!!! O sa il incerc si eu ptc pare usor de facut

    RăspundețiȘtergere
  13. DUMITRASCU LACRAMIOARA27 mai 2016 la 09:09

    SUPER,DELICIOS....VREAU SI EU,A MAI RAMAS????

    RăspundețiȘtergere
  14. ARATA DELICIOS IMI PLACE FOARTE MULT

    RăspundețiȘtergere
  15. DUMITRASCU LACRAMIOARA28 mai 2016 la 09:52

    bun si usor de facut,multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  16. DUMITRASCU LACRAMIOARA31 mai 2016 la 05:21

    bun,bun,bun....usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vieru Liliana Mariana2 iunie 2016 la 06:24

    Arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  18. Un tort frumos si gustos, dar ce pacat ca multe zari ne despart!

    RăspundețiȘtergere
  19. DUMITRASCU LACRAMIOARA10 iunie 2016 la 11:05

    o bunatate!...multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Prin curier trimiti :)) Chiar daca l-as face eu sigur nu iese asa ca al tau. Arata super si sunt convinsa ca e delicios. Ti-am mai spus ca iti dau titlul de Master Chef

    RăspundețiȘtergere