miercuri, 15 aprilie 2015

Cosulete de primavara



 Din capitolul Gatesc cu SunFood ,am pregatit cosulete de primavara!


Ingredinete:

-100 gr.branza de burduf  Napolact,
-100 gr.untura,
-1 lingura seminte chimen,
-2 oua (1 galbenus in aluat si un ou pentru uns),
-2 linguri lapte,
-faina de grau cat cuprinde ,
-1 conserva de ton,marca SunFood,
-150 gr.unt,
-o bucatica mica de drojdie,
-1 lamaie,
-1 legatura ceapa verde,
-1 legatura usturoi verde,
-1 legatura de salata,
-1 legatura de ridichi,
-cateva masline.

 Mod de preparare pentru cosulete:
 Se pune intr-un vas untura ,peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen,galbenusul,branza de burduf,faina si facem un aluat suficient de tare pe care il vom pune la frigider si il vom lasa peste noapte sa se odihneasca.Scoatem apoi cate o bucatica de aluat ,o intindem sub forma de foaie si o taiem sub forma de floare cu o forma speciala.In tava de briose asezam o floricica pe fundul formei si patru floricele pe margini,facem cate un cocolos din hartie pe care il asezam in mijlocul floricelelor ,ungem florile cu ou batut si dam tavile la cuptorul incalzit deja in jur de 20 de minute.

Pregatim pasta de peste:
Intr-un vas punem conserva de ton,adaugam untul si frecam foarte bine pana obtinem o pasta,apoi adaugam zeama de lamaie,ceapa si usturoiul verde tocate marunt,omogenizam pasta si umplem cosuletele cu pasta de peste.Le asezam pe un platou in care am pus foi de salata si le ornam cu masline si ridichi.Pofta buna!









4 comentarii: