duminică, 18 ianuarie 2015

Valentines Day in inima Bucovinei




 Bucovina tinut de rai daruit de catre divinitate cu munti inalti ce isi au varfurile dincolo de nori ,spijinind masa zeilor care lasa sa curga la vale peste acest tinut minunat ,licoarea magica si limpede ca cristalul in care fiecare piatra,fiecare lespede o primeste cu bucurie si lasa sa curga la vale povesti despre o lume de dincolo de zari,de dincolo de nori.O lume magica pe care eu o iubesc nespus de mult ,o lume in care as vrea sa ma pierd ,sa ma contopesc cu ea si cu iubirea vietii mele si sa raman acolo ancorata o eternitate!
 Aceasta este Bucovina mea ,acesta este locul care ma cheama cu suspinul sau la rasarit de soare sau la apus ,cand razele isi fac loc printre creste,printre ramurile codrilor si imi sopteste povestea sa de dragoste.O poveste nascuta din impletirea muntilor cu norii,a codrilor cu apele reci ca gheata ce le duce la vale iubirile lor negraite si neauzite decat de cei care simt pulsul naturii,caci din natura venim ,in natura traim si natura ne va primi in bratele sale la ceas de apus.

 Ce loc mai minunat ca acesta as putea sa imi aleg eu oare sa pot petrece clipe minunate ,clipe magice cu sufletul meu pereche la zi de sarbatoare ,la zi de Sfantul Valentine?
 Niciunde in lumea asta nu as putea gasi un loc cu atata magie ,un loc pe care eu il iubesc si vreau sa cred cu tarie ca si locul ma iubeste pe mine.Acesta este Pensiunea Passiflora  .








 Trecand raul ce taie si desparte muntii in doua parti vezi in zare de pe pod aceasta minunata pensiune rustica zidita in stil traditional bucovinean.O pensiune care imbina traditiile cu confortul celor mai moderne facilitati.
 La cateva sute de metri de pensiune se afla Manstirea Humor.Un loc plin de credinta  si istorie ce vine din sec.XV,tocmai din vremea domniei lui Alexandru Cel Bun,ruinata probabil de multele razboaie din timpul lui Stefan Cel Mare si restaurata in vremea trecerii pe acest pamant sacru  a domnitorului Petru Rares.Lucrare savarsita de catre logofatul Toader Busuioc si a sotiei sale Anastasia.



 Cum sa nu doresti sa vii macar o data in viata cu sufletul tau pereche pe aceste meleaguri,cum sa nu iti doresti sa fii cazat la cativa metri de o istorie care este a noastra ,a romanilor.Cum sa nu doresti sa urci muntele din spatele pensiunii si sa iti scalzi privirea in lacul nemarginit ce scalda muntele cu codrii sai in luciul apei.Sa vezi cum norii se odihnesc in apa limpede ca cristalul si te invita si pe tine sa iti scalzi chipul si trupul in apa ce a coborat tocmai de la masa zeilor.O apa binecuvantata de catre natura si divinitate.







 Aici este locul unde as dori sa imi petrec ziua de Sfantul Valentine cu sufletul meu pereche.Aici as dori sa traiesc si sa retraiesc magia dragostei pe care divinitatea ne-a daruit-o noua ca semn al iubirii sale neconditionate fata de oameni.Iubire ce trebuie hranita cu dragoste , fara sa lasam ca focul dragostei sa se stinga .Caci daca focul dragostei dintre noi se va stinge ,se va stinge si iubirea divinitatii fata de noi oamenii.

Genius Travel este mereu alaturi de noi si ne ajuta sa alegem destinatia de vis la care visam sa traim clipe de vis cu iubirea vietii noastre de ziua iubirii,"Valentins Day!






15 comentarii:

  1. de cand tot incercam sa ajungem in Bucovina, dar inca nu s-a concretizat dorinta, speram ca poate reusim anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,e un loc in care imi doresc sa merg.Nu am mai fost din adolescenta si simt ca e timpul sa revad acele locuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos scris, dna Brindusa.
    Va doresc succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un loc minunat, as vrea, sa ajung si eu, candva, aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Bucovina este un loc ce nu trebuie ratat. Am vizitat Bucovina in 2007 si am fosrt fermecata de manastiri, locuri molcome si atragatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. E superba zona Bucovinei. Raman mereu impresionata de frumusetea acestor locuri pline de spiritualitate dar si de bunatatea oamenilor de aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. un loc magic plin de traditie si frumusete bucovina suoperb articolul

    RăspundețiȘtergere
  8. dumitrascu lacramioara19 ianuarie 2015 la 09:33

    Frumoase locuri.minunate.superbe.frumos articol felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumoasa povestea ta ,.:) anul trecut am fost in Maramures iar pentru anul asta avem in plan Bucovina ,abia astept :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu caut o agentie serioasa de turism!

    RăspundețiȘtergere
  11. frumoasa poveste si citind parca retraiesc zilele petrecute in aceasta zona acum 3 ani, foarte frumos, recomand celor care inca nu au ajuns in Bucovina sa mearga si sa viziteze si chiar sa-si petreaca vacante, week-end-uri .....

    RăspundețiȘtergere
  12. Genius Travel este mereu alaturi de noi si ne ajuta sa alegem destinatia de vis oriunde poti sa iubesti daca ai alaturi persoana iubita

    RăspundețiȘtergere