miercuri, 8 ianuarie 2020

Colac cu unt si magiun!




   Colac cu unt si magiun!

   Cand pui mana pe o scula noua in cazul meu o tava cu trei tavi la purtator iti vine sa te apuci de gatit si pregatit cate ceva.Daca tava este speciala atunci si reteta trebuie sa fie speciala si bineinteles sa fie inventata de mine:))

  Ingrediente:
  -500 gr.faiana de grau;
  -25 gr.drojdie;
  -1 lingura zahar;
  -1 praf de sare;
  -250 ml.chisleac,(iaurt doar ca este pregatit in casa);
  -2 oua,unul de pus in aluat si unul de uns;
  -200 gr.unt cu grasime 65%;
  -2 linguri ulei;
  -300 gr.magiun de prune.
  Mod de preparare:
  -Se pune faina de grau intr-un vas.
  -Intr-un castronel se pune iaurtul,drojdia,sarea,zaharul si se omogenizeaza compozita care se toarna peste faina,se adauga oul si se framanta aluatul.La final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantatul pana cand aluatul se desprinde usor de pe vas.Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odinheasca si sa isi dubleze volumul.
  -Se scoate aluatul si se intinde pe masa de lucru ce a fost acoperita cu faina de grau.Se unge foaia de aluat cu unt,pachet ce a fost lasat cateva ore la temperatura camerei sa poata fi intins mai usor.Se impatureste aluatul si se da la frigider pret de o ora dupa care se poate lucra.Aluatul isi va dubla volumul chiar daca sta la frigider.
  -Se scoate aluatul,se intinde o foaie mare si cat mai subtire,se unge cu magiun de prune,se ruleaza si se pune in tava cu forma de colac.Se lasa pe aragaz pret de 10 minute sa inceapa sa creasca apoi se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos.Cand este copt se unge cu miere de albine si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Reteta este absolut delicioasa,este bine sa o incercati.
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la dulce nu va inghesuiti atunci va invit la Daniel la masa,el vine mereu cu un meniu complet.




















3 comentarii: