miercuri, 29 mai 2019

Sarmalute in frunze de hrean-reteta de post



 Sarmalute in frunze de hrean-reteta de post!

 Ingrediente:
 -frunze de hrean proaspete,
 -500 gr.orez basmati,
 -500 gr.ceapa verde,
 -200 gr.praz verde,
 -100 gr.faina de porumb alb,
 -2 linguri pasta de tomate,
 -200 gr.bulion de gogosari,
 -1/2 lingurita piper macinat,
 -1/2 lingurita cimbrisor,
 -1/2lingurita oregano,
 -1 lingura sare,
 -250 ml.ulei,
 -400 gr.bureti,opintici.
 Mod de preparare:
 -Se culeg frunzele din gradina,se pun la foc cu apa si se dau un clocot,se lasa sa se racoreasca dupa care se portioneaza cu ajutorul unui foarfec.
 -Se curata ceapa si prazul,se toaca si se pun la prajit in ulei,se trag doua,trei clocote,nu mai mult,cat sa se inmoaie.
 -Intr-un vas se pune orezul,ceapa cu prazul undit(prajit),buretii dati prin masina de carne,pasta de tomate,bulionul de gogosari,sare,piper macinat,cimbrisor,oregano,faina de porumb si se omogenizeaza,dupa care se fac sarmalute care se fierb in apa,intr-o oala cu capac.Se fierb la foc potrivit pentru circa 2 ore.Cand sunt gata se pot servi.Aceasta reteta este foarte delicioasa chiar daca este de post.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la sarmalute nu va impingeti atunci la Daniel,veti gasi o mancare cu marar si un meniu compet!









2 comentarii:

  1. De-astea chiar ca n-am mai mancat niciodata :) Foarte bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. We're а group of volᥙnteers and opening a new scheme in our community.
    Your site providеd us with valսable information to work on. You've done an impressive job aand our entire
    communitу woll bе grateful to you.

    RăspundețiȘtergere