vineri, 24 mai 2019

Cake green



   Cake green!
  
   La invitatia Vegis.ro de a gati cu un nou produs natural, matcha pulbere ecologica bio 60g  am pregatit un tort special, sanatos si plin de energie!
  #retetameacumatcha  #vegisro
Tort cu macha

   Ingrediente pentru blat:

   -250 gr. faina de grau,
   -100 ml ulei,
   -250 ml.apa minerala,
   -100 gr. zahar,
   -1 lingura matcha pulbere ecologica bio,
   -2 pliculete zahar vanilat,
   -1 plic praf de copt,
   -1 lingurita bicarbonat de sodiu,
   -1 praf de sare,
 -100 gr. petale de trandafiri frecate cu zahar si sare de lamaie,(la petalele de la 125 de flori, 1kg.zahar, 1 plic de sare de lamaie. Se freaca pana se sfarama bine petalele, dupa care se pun in borcane cu capac, se dau la frigider si se folosesc atunci cand este nevoie. Aceste petale sunt de anul trecut dar sunt la fel de frumoase ca si cele prospat culese in acest an),
  -100 gr.nuca macinata.


  Ingrediente pentru crema:

  -500 gr.mascaropne,
  -500 gr.smantana cu grasime 30%,
  -4 linguri zahar,
  -1 lingura matcha pulbere ecologica,
  -2 plicuri zahar vanilat.
  Ingrediente pentru insiropat:
  -100 ml.suc de mere 100% original.
  Ingrediente pentru ornare:
  -200 gr.ciocolata neagra,
  -100 gr.capsuni,
  -pasnele verzi,(prunisoare galbene).


  Mod de preparare pentru blat:

  -Se pune la robot apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana cand se topeste zaharul.
  -Intr-un vas se pune faina de grau, pulberea ecologica matcha, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza bine.
  -Se pun la robot petalele de trandafir, nuca macinata si se continua mixarea dand robotul la viteza potrivita. Robotul meu are 7 viteze, asa ca l-am dat la viteza 3. Se adauga apoi cate o lingurita de faina, continuand mixarea. Cand totul s-a incorporat se opreste robotul si se pregateste o tava detasabila.
  -Se pune hartie de copt in tava detasabila, se toarna compozitia si se da la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa o ora. Apoi se verifica cu o scobitoare daca s-a copt. Daca pe scobitoare nu se ia compozitie este semn ca blatul nostru este gata, asa ca se scoate tava din cuptor. Se lasa pe aragaz sa se raceasca complet, dupa care se taie in doua foi pe orizontala.

 

 Mod de preparare pentru crema:

  -Se pune la robot mascarpone, smantana, zahar, zahar vanilat, o lingura de pulbere ecologica matcha si se mixeaza pret de cateva minute. Nu exagerati caci se poate branzi.

 

 

Mod de preparare pentru ornamente:

  -Se topeste ciocolata intr-o craticioara pe bain marie, se trec capsunile prin ciocolata si se pun pe o hartie de copt intr-o farfurioara. Se dau prin ciocolata si pasnelele si se pun pe hartie.  Toate se dau la frigider pret de cateva minute.
  -Restul de ciocolata topita se pune in posh si se fac frunzulite si diferite modele dupa dorinta si  inspiratie. Se pun la congelator pentru cateva minute.

 

 

Mod de preparare pentru tort:

  -Se ia o foaie de blat si se pune intr-o tava (este bina ca tava sa fie mai mare ca foaia de blat). Se umezeste foaia cu suc de mere, apoi se adauga cam 30 % din crema. Deasupra se mai pune o foaie de blat, se umezeste si se pune restul de crema peste tort. Se intinde crema cu un cutit.
  -Se orneaza cu capsunile si pasnelele trase in ciocolata cu formele si frunzulitele si se dau la frigider pentru circa 12 ore pentru a se patrunde si intrepatrunde gusturile.


Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o altfel de reteta!

  Dar sa vorbim putin si despre ingredientul nostru secret, sa vorbim despre pulberea ecologica matcha:
  - Matcha (care in japoneza inseamna pudră de ceai) este considerat de majoritatea specialistilor, cel mai important sortiment de ceai verde datorita numeroaselor sale proprietati benefice organismului. Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți, care au un rol important in lupta impotriva radicalilor liberi si care  stimuleaza detoxifierea organismului.

  -Ingredientul principal sunt frunzele de matcha in proportie de 100%.provenit din culturi 100% ecologice, produs bio,fara gluten,vegan, nemodificat genetic.

  Daca si tu iti doresti sa traiesti sanatos incearca acest produs minunat,Matcha de la vegis.ro!
Tort cu macha
 
 











30 de comentarii:

  1. N-am folosit niciodata macha in bucatarie, dar am gustat anul trecut la FoodBloggers niste superprajituri facute cu ea. De atunci am tot zis sa incerc sao integrez intr-o reteta, dar se pare ca inca nu mi-a iesit. Combinatia de macha si petale de trandafir suna delicios si cromatic cred ca-i o incantare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o incantare sa gusti asa ceva,arome minunate,fara egalare!

      Ștergere
  2. Sodringa Lacramioara24 mai 2019, 03:46

    Multumim de reteta! Arata foarte bine cu siguranta este foarte delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sosringa Lacramioara24 mai 2019, 03:49

    Multumim de reteta! Sigur este foarte delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi there, its pleasant post on the topic of media print, we all be aware of media
    is a wonderful source of facts.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata absolut delicios, chiar o sa incerc reteta dumneavoastra! Va pup!💛🤗

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ar trebui sa ma uit la asa poze seara :))) Mi-ai facut pofta de dulciuri. Nu am consumat pana acum macha, dar m-ai facut curioasa in privinta beneficilor ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte apetisant. Recunosc ca as vrea si eu o portie sau chiar doua din aceasta prajiturica

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mancat niciodata un tort cu astfel de ingrediente dar trebuie sa recunosc ca arata senzational asa ca sunt tare curioasa ce gust are.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata genial iar reteta nu pare atat de complicata, poate am sa o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiam ca se foloseste la cafea, dar m-ar tenta sa o incerc intr-un desert. Tortul tău arata minunat, sigur e super gustos.

    RăspundețiȘtergere
  11. Când am văzut prima oară poza mă gândeam că se prepară mult mai greu, dar mă bucur că nu este așa.
    Am salvat rețeta, o să încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu cred că am mâncat ceva cu Macha până acum, dar tortul tau arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine! Am notat si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Yammm. Cred ca este delicios. Matcha da o savoare anume prajiturilor pe care le imbunatateste. E tare interesanta reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata demential tortul tau, mi-am notat si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata superb si cred ca e super delicios. Pana acum nu am mancat nciiodata o prajitura cu pudra de matcha.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare că pulberea de matcha este mult mai potrivita pentru deserturi decat credeam! Arata tare bine tortul!

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata absolut genial. Cu siguranta si gustul este pe masura. Felicitari pentru inspiratie! <3

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi surade ideea de a incerca sa fac o prajiturica verde

    RăspundețiȘtergere