miercuri, 1 mai 2019

Bors de peste,novac!



  Bors de peste,novac!

  Am cumparat doi peste mari,novac,cam asa a cate 6 kg.fiecare bucata,pestele a fost afumat si tacamul de peste,novac a fost folosit pentru o oala mare de bors.

  Ingrediente:
  -2 capuri de peste,novac,
  -2 cozi de peste novac,
  -4 cepe,
  -1 capatana de usturoi,
  -1 mix de gogosari,
  -6 morcovi,
  -1 telina,
  -1 kg.cartofi noi,
  -1 borcanel de ciuperci,300 gr.,
  -500 ml.suc de rosii de casa,
  -200 gr.bulion de gogosari pregatit in casa,
  -sare dupa gust,
  -1 legatura de leustean,
  -1 legatura patrunjel cret,
  -bors acru dupa gust si preferinta.
  Mod de preparare:
  -Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si se trag cateva clocote,nu prea multe sa nu se imprastie oasele prin oala,dupa care se scot bucatile de peste si se strecoara supa.
  -Se pune supa la fiert cu toate legumele tocate,mai putin verdeata si ciupercutele,se adauga putina sare si se fierb legumele foarte bine.
  -Cand carnea s-a racit,se dezoseaza si se pune carnea de peste peste legumele fierte,se adauga sucul de rosii,bulionul de gogosari,ciupercutele,sare dupa gust,bors acru dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,dupa care se opreste focul si se pune leustean si patrunjel tocat marunt.Sa aveti pofta si la pofta la un adevarat deliciu culinar!







Un comentariu: