miercuri, 1 mai 2019

Cozonaci fara framantare



 Cozonaci fara framantare!

 In fiecare an incerc sa fac cei mai buni cozonaci,daca anul trecut am facut cozonaci tot fara framantare,am zis sa fac si anul asta tot cozonaci fara framantare,sa imi iasa mai buni mai perfecti,cozonacii perfecti sunt cei care ii mananci atunci cand iti este foame,altfel mai gasesti cate un cusur la orice fel de mancare oricat de buna ar fi ea!

  Ingrediente pentru aluat la doi cozonaci:
  -1 kg.faina de grau pentru cozonaci,
  -200 gr.unt cu grasime 82%,
  -4 linguri cu zahar,
  -1 cub drojdie,
  -500 ml.lapte dulce,
  -4 galbenusuri,
  -coaja de la o lamaie,
  -1 praf de sare,
  -1 esenta de rom.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -500 gr.petale de trandafiri frecate cu zahar si sare de lamaie inca din anul trecut,
  -4 albusuri,
  -2 linguri cacao,
  -600 gr.nuca macinata,
  -500 gr.rahat,
  -2 linguri cu zahar.
  Ingrediente pentru uns:
  -1 ou,
  -1 lingura zahar,
  -1 lingura seminte de mac.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se pune laptele dulce la incalzit pe aragaz,se incalzeste ca apa de vara.Jumatate din cantitatea de lapte se pune la drojdie si jumatate se pune cu ouale.
  -Intr-un castronel se pune drojdia,laptele dulce si se omogenizeaza bine compozitia care se toarna peste faina de grau.
  -Intr-un vas se pune restul de lapte,ouale,zaharul,untul topit,putina sare si se mixeaza cu un mixer de mana pana la topirea zaharului,apoi se toarna peste faina de grau,se adauga coaja de lamaie si se framanta aluatul.Aluatul va fi mai moale dar sa nu va fie teama,asa trebuie sa fie.Il acoperiti cu o folie de ceolofan,spargeti cu o scobitoare folia de ceolofan si puneti vasul cu aluat la frigider peste noapte.Deci este bine sa framantati seara si sa pregatiti cozonacii dimineata cand sunteti odihniti.Sa inveliti bine cu folie aluatul ca el are tendinta sa creasca si sa dea pe alaturi.
  Mod de preparare pentru umplutura:
  Se pune intr-un vas cacao,zahar si se omogenizeaza,se adauga nuca macinata si iar se omogenizeaza,asa cacao nu se va face cocoloase,se adauga petalele de trandafiri,(la 125 flori de trandafiri,doar petatele se adauga 1 kg. zahar,1 plic de sare de lamaie,se freaca bine si se pune in borcane la frigider,stau ani de zile exact asa cum le punem),albusurile batute spuma,se omogenizeaza toata compozitia si se pot umple cozonacii.
  Mod de pragatire pentru cozonaci:
  -Se imparte aluatul in patru foi egale.Fiecare foaie se intinde cu sucitorul pe masa de lucru,asta dupa ce masa de lucru,mainile si sucitorul sunt inmuiate in ulei sa nu le lipeasca aluatul.Pe fiecare foaie se pune 1/4 din compozitie si se intinde cu o spatula,se aseaza felii de rahat,se ruleaza foaia de aluat cat mai strans si se impletesc doua cate doua rulouri.Se pun in tavi si se lasa pe aragaz la crescut cu prosop deasupra.Se incalzeste cuptorul si cand cozonacii sunt crescuti se ung cu ou batut,se presoara seminte de mac,semintele de mac au proprietatea de a rumeni,si se dau la cuptroul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se verifica cu o scobitoare,daca pe scobitoare nu se ia compozitie este semn ca sunt copti,se scot pe aragaz si se ung cu putina apa cu zahar topit sa dea stralucure la cozonaci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!











5 comentarii:

  1. Excellent post. Keep writing such kind of information on your site.
    Im really impressed by your blog.
    Hi there, You have performed an excellent job. I will certainly digg
    it and in my view suggest to my friends. I'm confident they'll
    be benefited from this web site.

    RăspundețiȘtergere
  2. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing, it's rare to see a great blog like this one
    these days.

    RăspundețiȘtergere
  3. You really make it seem so easy with your presentation but I find
    this matter to be actually something which I think I would never understand.
    It seems too complex and extremely broad for me.

    I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

    RăspundețiȘtergere
  4. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your webpage?

    My blog is in the very same niche as yours and my visitors would certainly
    benefit from some of the information you provide
    here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

    RăspundețiȘtergere
  5. obviously like your web site but you need to check the spelling on quite a few of
    your posts. Several of them are rife with spelling issues and I
    to find it very troublesome to inform the truth nevertheless I will definitely come again again.

    RăspundețiȘtergere