marți, 11 decembrie 2018

Briose cu banane



  Briose cu banane:)

  Ingrediente pentru briose:
  -200 gr.faina de grau,
  -1 plic praf de copt,
  -1 lingurita bacarbonat de sodiu,
  -1 varf de cutit de sare,
  -130 gr.unt cu grasime 80%,
  -2 linguri nuci macinate,
  -3 oua,
  -2 banane,
  -1 esenta de vanilie,
  -125 gr.stafide brune,
  -50 ml.whiskey.
  Ingrediente pentru ornare:
  -100 gr.ciocolata alba,
  -1 lingura apa,
  -17 jumatati de miez de nuca.
  Mod de preparare pentru briose:
  -Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.
  -Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa.
  -Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,bicarbonatul de sodiu,sarea si se omogenizeaza.
  -Intr-un vas se pun bananele si se paseaza cu o furculita.
  -Intr-o craticioara se pun stafidele,se adauga whisky-ul si se fierb la foc foarte mic pana cand dispare whiskey-ul,apoi se opreste focul.
  -Peste compozitia de unt,zahar si oua se adauga bananele pasate,stafidele,nuca macinata,esenta de vanilie si se mixeaza la prima viteza a mixerului,apoi se adauga compozitia de faina,putin cate putin continuand mixarea la aceiasi viteza,adica la prima viteza,pana cand sunt toate incorporate.
  -Se pun in tavile de briose,forme pentru briose si se umplu cu compozitie,cam 80% din volumul formelor.
  -Se dau tavile la cuptorul incalzit deja,pentru circa 40 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare,daca nu se ia aluat pe scobitoare este semn ca sunt gata facute si se pot scoate din cuptor,se lasa pe aragaz pana la racorire,asa nu se vor lasa.
  Mod de preparare pentru ornare:
   -Se toaca ciocolata,se pune intr-un vas de ceramica,se adauga o lingura de apa si se topeste la cuptorul cu microunde,Se lasa cam doua minute dar este bine sa mai verificam,cand incepe sa se topeasca,se scoate vasul,se amesteca cu o paleta mereu pana  devine omogena.Se ia cu o lingura si se pune peste briose,se pun si jumatati de miez de nuca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



















Un comentariu: