duminică, 30 decembrie 2018
Tort cu blat de morcovi
Tort cu blat de morcovi!
Ingrediente pentru blat:
-6 oua,
-6 linguri faina de grau,
-6 linguri zahar,
-150 ml.ulei,
-1 esenta vanilie,
-350 gr.morocovi,
-un praf de sare,
-1 lingura cacao.
Ingrediente pentru umplutura:
-500 gr.crema mascarpone,
-500 gr,smantana,
-6 linguri zahar,
-1 esenta vanilie,
-100 gr.nuci,
-100 gr.migdale.
Pentru insiropat:
-100 ml.suc de mere 100%.
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot cu zahar si un praf de sare,pana devin spuma densa si pufoasa.
-Galbenusurile se pun intr-un vas cu uleiul si esenta si se mixeaza pana devin pasta,dupa care se incorporeaza cu albusurile batute spuma.
-Intr-un vas se pune faina de grau,cacao si praful de copt,se omogenizeaza si se toarna putin cate putin peste compozitia de oua,Se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos pana la incorporarea completa.Se toarna intr-o tava cu fund detasabil asta dupa care s-a pus in tava hartie de copt si se lasa la foc potrivit pentru circa o ora.Se verifica cu o scobitoarea daca este gata,daca pe scobitoare nu ramane compozitie este semn ca blatul este gata.Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,dupa care se portioneaza in trei felii pe orizontala.
Mod de preparare pentru crema:
-In vasul de la robot se pune smantana,zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca.
-Intr-un vas se pune crema mascarpone si jumatate din cantitatea de frisca,esenta si se omogenizeaza compozitia.
Mod de preparare a tortului:
-Se pune pe un platou o foaie de blat,se insiropeaza cu cateva linguri de suc de mere,se pune jumatate din crema cu mascarpone,se presoara nuci si migdale macinate,se aseaza o noua foaie,se insiropeaza cu suc de mere,se pune cealalta jumatate de compozitie de crema,se presoara nuci si migdale macinate si se pune si ultima foaie de blat.Peste foaie se pune restul de frisca care se intinde peste tot tortul si se orneaza cu nuci si migdale.Se lasa la frigider pentru circa 24 de ore inainte de a fi servit,asa se vor intrepatrunde gusturile.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata foarte bine!sigur e foarte delicios!
RăspundețiȘtergerema uit la tortul tau si nu imi dau seama ce ai pus ca ornament.nuci, migdale si ?
RăspundețiȘtergeredoua butoiase de ciocolata pline cu lichior:))
Ștergere