joi, 9 august 2018

Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri



  Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri:)

  Ingrediente:
  -1 kg.banane,
  -3 linguri petale de trandafiri culese in primavara si puse la borcan cu zahar si sare de lamaie,
  -1 l.lapte dulce fiert si racit,
  -800 gr.smantana,
  -5 galbenusuri,
  -400 gr.zahar,
  -1 esenta de vanilie,
  -1 lingura whiskey,
  -250 gr.crema mascarpone.
  Mod de preparare:
  -Se pune laptele impreuna cu smantana,jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia.Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra.Sa nu ajunga la fierbere,altfel se va taia,apoi se lasa sa se racoreasca.Intre timp se curata bananele de coaja.se rup in bucati si se paseaza foarte bine,se adauga crema mascarpone,petalele de trandafiri,esenta,1 lingura whiskey si se omogenizeaza,apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore dupa care se scoate si se mai amesteca,se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!







Un comentariu: