vineri, 6 aprilie 2018

Cozonaci fara framantare



  Cozonaci fara framantare:)

  Ingrediente pentru aluat la doi cozonaci:
  -1 kg.faina de grau,
  -200 gr.unt,
  -6 galbenusuri,
  -500 ml.lapte dulce fiert,
  -200 gr.zahar,
  -200 gr.unt,
  -1 cub de drojdie,
  -coaja de la o lamaie,
  -1 esenta de vanilie,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente penru umplutura:
  -500 gr.nuca macinata,
  -4 linguri flori de trandafir de dulceata,
  -2 linguri cacao,
  -500 gr.rahat,
  -100 gr.zahar pudra cu aroma de vanilie.
  Pentru uns:
  -1 ou,
  -1 lingurita de zahar.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se cerne faina,se pune intr-un vas.
  -In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara,drojdia,zaharul,sare si se omogenizeaza,apoi se toarna peste faina,se adauga galbenusurile,esenta,coaja de lamaie,unutul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen.Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore.Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale,se fac patru foi pe masa de lucru.
  -Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie.Eu am din anul trecut,le-am pregatit si le-am pus in frigider,se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita.Se pune amestec uscat din nuca macinata,cacao,zahar pudra cu aroma de vanilie,bucatele de rahat,se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presoara mac,se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se scot si se lasa sa se raceasca,abia dupa aceea se taie  felii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu