vineri, 6 aprilie 2018
Cozonaci fara framantare
Cozonaci fara framantare:)
Ingrediente pentru aluat la doi cozonaci:
-1 kg.faina de grau,
-200 gr.unt,
-6 galbenusuri,
-500 ml.lapte dulce fiert,
-200 gr.zahar,
-200 gr.unt,
-1 cub de drojdie,
-coaja de la o lamaie,
-1 esenta de vanilie,
-1 praf de sare.
Ingrediente penru umplutura:
-500 gr.nuca macinata,
-4 linguri flori de trandafir de dulceata,
-2 linguri cacao,
-500 gr.rahat,
-100 gr.zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pentru uns:
-1 ou,
-1 lingurita de zahar.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se cerne faina,se pune intr-un vas.
-In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara,drojdia,zaharul,sare si se omogenizeaza,apoi se toarna peste faina,se adauga galbenusurile,esenta,coaja de lamaie,unutul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen.Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore.Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale,se fac patru foi pe masa de lucru.
-Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie.Eu am din anul trecut,le-am pregatit si le-am pus in frigider,se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita.Se pune amestec uscat din nuca macinata,cacao,zahar pudra cu aroma de vanilie,bucatele de rahat,se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presoara mac,se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se scot si se lasa sa se raceasca,abia dupa aceea se taie felii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu