miercuri, 7 februarie 2018

Humus din naut



   Humus din naut:)

   Ingrediente:
   -o cutie naut gata fiert,400 gr.,
   -1 morcov,
   -1 radacina pastarnac,
   -1 radacina telina,
   -1 ceapa,
   -2 catei de usturoi,
   -2 linguri ulei de masline,
   -1 lingurita sare de mare.
   Mod de preparare:
   -Se pun la fiert radacinoasele si ceapa,se fierb bine,sa lasa sa se raceasca dupa care se pun la mixat,se adauga nautul,uleiul de masline,sare,cateii de usturoi si se mixeaza foarte bine,pana se obtine o pasta.Se serveste pe paine cu masline.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Eu am fiert ceapa,de obicei se pune cruda,insa pe mine ma doare stomacul de la ceapa si deci merge foarte bine si fiarta,gustul humusului este unul deosebit.



23 de comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA7 februarie 2018 la 08:19

    BUN,FOARTE BUN..INCET ,INCET INVAT SI EU SA MANANC SANATOS MULTUMIM DE RETETA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mancat doar de cumparat si din pacate nu prea mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand cumperi din comert este una si cand il faci tu si ii dai putina savoare iese tare bun.

      Ștergere
  3. Si eu fac in zilele cand tin post.Nu cumpar niciodata gata facut pentru ca se prepara foarte usor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prima data cand am mancat humus mi-am zis ca e cea mai dezgustatoare mancare! Bine, prima data am mancat din market si abia apoi la insistentele unei prietene am mai gustat din unul facut home made si mi-am schimbat parerea despre humus. Imi place sa-l mananc la micul dejun sau seara ca gustarica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sărac în grăsimi, bogat în fibre, năutul este un excelent aliment pentru cei care vor să-şi ţină sub control greutatea. Cu alte cuvinte, năutul este nelipsit din alimentaţia mea.
    Eu pun si zeama de lamaie, ai incercat!? E un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. folosesc deja multa lamaie congelata la ceai si nu vreau sa depasesc doza zilnica.

      Ștergere
  6. Am mancat destul de des, dar nu am facut niciodata. Multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place mult humusul și fac mereu si acasă, dar nu m-am gândit să adaug si legume, o idee bună!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mai mancat demult naut, chiar mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mama mea face humus, dar eu nu pot sa spun ca sunt o fana infocata a acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie nu-mi place humusul dar iubitul meu il mananca aproape zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai, imi place foarte mult hummusul, dar niciodata nu am incercat sa fac. Sotul meu nu mananca si parca nu se merita sa muncesc numai pentru mine. Imi cumpar o cantitate mica, ca sa imi fac pofta :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am mancat niciodata humus dar arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu pui si pasta de susan? mie-mi place aroma pe care i-o da

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am mancat niciodata, dar parca as vrea

    RăspundețiȘtergere
  15. Am facut si eu hummus din naut dar nu asa ci simplu. Adica nu cu morcov si ceapa gatite. Am sa incerc si varianta ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hummusul este preferatul meu. L-am descoperit cand am fost in Ierusalim si am ramas indragostita de el.

    RăspundețiȘtergere
  17. Iubesc humusul si de multe ori il iau gata preparat pentru ca eu mananc putin si sotul nici nu vrea sa auda de el

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am gustat niciodata humus. Chiar o sa incerc si eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  19. E o interpretare interesanta a humusului, n-am facut nicodata aceasta varianta, dar o s-o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Humusul imi place si mie , mai ales cel cu ardei copt

    RăspundețiȘtergere