luni, 6 octombrie 2014

Turte cu branza sarata de oi

Turte cu branza sarata de oi :)

Ingrediente-:
1 kg.faina de grau,
1 cub de drojdie,
50 ml.ulei,
1 varf de cutit de sare,
400 gr.branza sarata de oi.

Mod de preparare-
Se cerne faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia stinsa cu sare si apa calduta si se framanta un aluat suficient de elastic,spre final adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas.Punem un prosop peste vasul cu aluat si il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei .Cand aluatul s-a dublat incepem sa facem turte .Presuram faina pe masa de lucru ,rupem cate o bucatica de aluat cam cat un pumn de mare ,il dam prin faina si il framantam in mana pana obtinem o mingiuta pe care o gaurim sub forma de posetica,punem in posetica de aluat doua linguri de branza sarata de oi framantata adunam marginile posetelei ,o asezam cu marginile dedesubt si intindem usor in forma rotunda.Turtele se prajesc in ulei incins sau se coc pe o tabla sau intr-o tigaie .Pofta buna!












5 comentarii: