luni, 27 octombrie 2014

Rulada de dovleac


 Toamna si-a intrat de multa vreme in drepturi si ne-a adus cu sine o multitudine de legume si fructe pe care sa le consumam si sa ne bucuram de beneficiile sale si de calitatile sale.Astazi am facut rulada din dovleac si am copt cateva felii la cuptor.Un adevarat deliciu culinar as zice eu.Dar mai bine sa va arat sa va convingeti!


 Ingrediente pentru compozitie:
-1 dovleac,
-100 gr.  unt,
-2 lamaii,
-500 gr.zahar,
-1 plic zahar vanilat,
-2 linguri de scortisoara macinata.

Pentru aluat:
-1kg.faina de grau,
 -1 ou,
-100 gr.unt,
-1 cub drojdie,
-4 linguri de zahar,
-1 varf de cutit de sare,
-2 linguri de mac,
-1 lingura de miere de albine,
-3-4 linguri de ulei,
-150 gr.smantana.

 Mod de preparare pentru compozitie:

 Se curata dovleacul ,se taie felii si se da prin razatoare,adaugam peste el ,zahar,scortioara macinata ,lamaia ,zaharul vanilat ,untul ,amestecam bine si punem totul intr-o oala la foc,mestecand intr-una pana se patrunde dovleacul .Apoi lasam compozitia la rece.

 Mod de preparare a ruladei :
-Se pune faina intr-un vas,adaugam peste ea oul,untul si smantana,apoi adaugam drojdia stinsa cu sare,zahar,zahar vanilat si apa calduta si framantam un aluat suficient de elastic,spre final adaugam cateva linguri de ulei si continuam framantarea pana ce se desprinde aluatul de pe vas.Punem un prosop peste aluat si lasam aluatul sa creasca cam o jumatate de ora.Apoi il impartim in dpua parti egale si le intindem in doua foi subtiri.Impartim compozitia in doua si o intindem peste foi.Rulam apoi foile si le asezam in tavi in care am pus hartie de copt.Ungem ruladele cu ou batut cu putina miere de albine,presuram mac din belsug si dam tavile la cuptorul incalzit.Lasam in jur de o ora la copt.Pofta buna!
















Daca credeti ca dovleacul este prea mare taiati cateva felii subtiri de dovleac ,asezati-le pe hartie de copt in tava si le coaceti la foc rapid in cuptor sau pe plita.Sunt extraordinar de gustoase si sunt altceva.Pofta mare!





8 comentarii:

  1. o reteta frumoasa si gustoasa mi sa facut pofta

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-ai facut pofta de un cozonac cu dovleac!!! Chiar o sa fac in week-end!

    RăspundețiȘtergere
  3. O singura data am mancat rulada de dovleac, tin minte ca am platit 10 lei pentru o portie. Iubesc dovleacul, mai ales in cuptor :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta,zilele acestea o voi face neaparat,deja visez la bunatati cu dovleac :)

    RăspundețiȘtergere
  5. dumitrascu lacramioara27 octombrie 2014 la 23:08

    foarte buna si usor de preparat!-multumim pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. dovleactul este delicios in orice desert

    RăspundețiȘtergere
  7. mama ce pofta mi sa facut de rulada cu dovleac

    RăspundețiȘtergere