luni, 6 octombrie 2014

Povestea tarii mele


 Iubesc tara mea numita Romania si iubesc natura in toate formele sale si nu exista zi lasata de la Dumnezeu in care eu sa nu ma scufund in natura si sa ma bucur de frumusetile sale.Iubesc istoria tarii mele si ma fascineaza locurile in care inca se mai gasesc vestigii ale trecerii noastre pe aceste meleaguri si imi doresc foarte mult ca aceste vestigii sa ramana vii in amintirea noastra si sa ne invatam copii si nepotii despre istoria noastra.O istorie zbuciumata a unei tari mici dar daruita de catre divinitate cu munti ,cu mare ,cu campii manoase,cu paraie repezi ce se scoboara din inaltul cerului ,tocmai de la masa zeilor.Cu conducatori viteji care s-au jertfit pentru fiecare palma de pamant,pe care au lasat-o mostenire urmasilor .Asemeni vorbelor intelepte ale unui mare conducator ,Marele Stefan care a zis,"Pamantul nu este al nostru ,nu este al vostru ,ci al urmasilor ,urmasilor vostri"!
 Fiindca sunt moldoveanca si Moldova este tinutul de basm care imi leagana mie sufletul  patimas m-am gandit ca stampila  mea sa fie unica in felul sau si oriunde as merge aceasta stampila sa fie cartea de vizita cu care sa ma mandresc  si sa imi arate mereu de unde am plecat si unde trebuie sa ma intorc.Sa personalizez  cu imagini din frumoasa Bucovina ,sa am alaturi  Cetetatea Sucevei si pe Domnul nostru Stefan Cel Mare si Drept alaturi.
 Printer-ul G7 mi-ar oferi posibilitatea de a nu uita cum este tara mea,care este leaganul copilariei mele si cine sunt cei care au facut posibil ca noi romanii sa avem o tara si o istorie bogata cu care ne putem mandri.




https://www.facebook.com/ColopRomania



 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014!

2 comentarii:

  1. Frumos articol si initiativa demna. Desi nu sunt moldoveanca si eu il apreciez pe Domnitorul Stefan cel Mare! (dovada ID-ul meu pe fb este poza mea si a sotului in fata mormantului Lui, pe care nu l-am schimbat niciodata) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. superb articolul mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere