sâmbătă, 2 august 2014

Magia lumii ,tara mea,Romania mea!

Magia lumii ,tara mea,Romania mea!

 Asemeni mamei care te-a nascut
 Si cu mare drag ea te-a crescut ,
 Asemui tara mea si a ta ,minunii unde ai pasit,
 Primii tai pasi de inceput de drum!

Romania mea,Inegalabila Romanie!

Am vazut lumina zilei intr-o casuta cu prispa de lut si peretii varuiti in albastrul cerului ,langa cinci frati,mai mari si mai mici pe care ii iubeam nespus ,caci erau fratii mei cu care ma asezam la masuta de lemn ce o punea mama pe mijlocul patului si rasturna o mamaliga mare pe care o taia in patru si o aseza pe cele patru colturi ale mesei.Mancam  toti cei sapte membrii ai familiei,mama ,tata si noi cei cinci copii din acelasi castron si lingurile ni se loveau una de alta si ne grabeam sa terminam de mancat caci tata ne pacalea mereu ca pe fundul castronului vom gasi si carnea,ceea ce de multe ori nu era adevarat.Insa nu conta caci pana se termina castronul cu bors deja eram satui si nu ne mai trebuia si carne.Dormeam toti in acelasi pat,ne imbracam cu hainele unul de la altul si munceam alaturi de parinti sa ne putem face un trai mai bun si sa ajungem oameni buni care sa stim sa ne respectam si sa respectam natura care ne hranea spiritual si trupeste.

 De la parinti am deprins iubirea fata de natura ,fata de tara in care m-am nascut si iubirea de locul natal care acum imi rupe sufletul in mii de bucati cand mintea mea se intoarce inapoi in timp,la ograda casei ,la prispa de lut si peretii varuiti in culoarea cerului si la cei cinci frati ai mei.Timpul s-a scurs si ne-a imprastiat in lumea mare si larga,unii sunt in tara ramasi altii au trecut hotarele si suspina dupa locul lor natal,dupa tara natala,dupa parinti si frati.Suspina dupa rasaritul soarelui de vara cand razele soarelui sagetau pamantul si trilurile pasarilor le mangaia sufletul si inima,suspina dupa apusul soarelui cand se intorceau taranii de la munca si se auzea in zare clinchetul clopotelor de la gatul vacilor ce se intorceau de la pascut,de la clipele petrecute pe malul apei cu undita in mana,doar, doar s-o agata un peste cat de mic in undita.Suspina dupa iernile geroase cand zapada iti scartia sub talpi si saniile trase de cai treceau pe ulitile satului si copii fiind ne agatam de ele si ne aduceam obrobul carutasilor care ne alungau cu biciusca,dupa primavara care ne aducea renasterea naturii,ne aducea acasa pasarile calatoare care la randul lor aduceau dorul si dragostea lor fata de locul lor natal ,tara mea Romania mea,Inegalabila Romanie!
 



 Romania mea,Inegalabila Romania ,tinut de basm daruit de catre divinitate cu muntii pana in inaltul cerului,unde varfurile se saruta cu norii,cu soarele si stau la masa cu zeii universului.Ape reci si repezi strabat stancile prin interior dar si prin exterior, aducand cu ele ceva din magia inaltului,magia universului ce aduc povesti despre o lume de basm,o lume care e a noastra si pe care trebuie sa o pastram cu sfintenie si sa o transmitem mai departe.

Pietrele Doamnei-





Cascada cailor (Borsa)

  

 Vatra Dornei!









 Campiile strabat tara in lung si lat si vara iti umplu inima si sufletul de culoare,magie si frumusete ,cu lanuri de grau si porumb care ne fac cunoscuti in lumea intreaga.

Botosani(Zosin)


Undeva in granaraul tarii!


  Inegalabila Romanie este o tara plina de cultura si religie care aduc de peste mari si tari oameni dornici de a ne cunoaste trecutul, prezentul si viitorul ,vin la noi cu credinta ,cu speranta,cu incredere si iubire fata de natura , fata de tot ceea ce noi avem si lor poate le lipseste sau nu ,dar sunt avizi de cunoastere!

 Manstirea Cetatuia (Iasi)

 Biserica catolica de la Cacica ( la hramul bisericii- Sfanta Maria Mare).cand vin pelerini din toata lumea.



 Prin Inegalabila Romanie trece Dunarea,fluviu ce se naste din muntii Padurea Neagra si isi duce povestea cu ea peste tari cu istorie si tara mea face parte din aceasta istorie!






Am lasat la urma marea cea neagra si frumoasa,Marea Neagra care este parte din Inegalabila Romanie si care te face sa crezi ca este minunea lumii la rasarit de soare si care te cheama an de an si vara de vara sa te mangaie cu valurile sale cand lina ca o boare calda ,cand suparata ,rece si cu valuri ce te face sa ai respect pentru natura si tot ce iti ofera natura!




Paseste romane cu drag pe nisipul tarii tale,pe pamantul tarii tale .iubeste-ti tara si pamantul si respecta natura.Fa ca natura sa vibreze la simtirea ta si la gandirea ta si nu lasa nimic la voia intamplarii care poate distruge natura si odata cu natura si Inegalabila Romanie!





Iubeste pamantul sfant al tarii tale si du cu tine aceasta iubire oriunde in lume si impartaseste lumii intregi iubirea fata de tara ta,fata de plaiul tau natal iubirea fata de Inegalabila Romanie!



  Daca iubesti si tu tara ta numita Romania si ai locuri dragi tie pe care vrei sa le arati lumii intregi o poti face accesand Inegalabila Romanie si adauga un loc drag inimii tale!

33 de comentarii:

  1. dumitrascu lacramioara2 august 2014 la 06:22

    felicitari pt.articol!foarte frumos si emotionant!....amintiri frumoase....ale copilariei....ne amintim cu drag!....avem o tara frumoasa!..

    RăspundețiȘtergere
  2. Aghinitei Maria2 august 2014 la 06:31

    Un articol scris cu suflet de roman(ca)!
    Atata bucurie pt. viata si atata pretuire pt. tara noastra Romania, ar trebui sa arate si carmuitorii nostri, caci avem o tara minunata si deloc pusa in valoare de cei in drept. Felicitari Brindusa pt un articol asa emotionant! :) ar trebui poastat pe site-ul Ministerului C !ulturii

    RăspundețiȘtergere
  3. ROMANIA E O TARA SUPERBA,FRUMOASA / PACAT CA S-AU GASIT POLITICIENI S-O BAJOCOREASCA!

    RăspundețiȘtergere
  4. o tara frumoasa cu oameni greu incercati, dar buni la suflet si increzatori intr-un viitor mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. superbe pozele mi-a placut foarte mult articolul si eu ador rominia imi place in special la munte

    RăspundețiȘtergere
  6. mereu am zis ca avem o tara frumoasa, cu multe forme de relief si cladiri frumoase.tu ai reusit sa arati o mica parte din aceasta tara minunata, felicitara!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place foarte mult in maramures si la munte ;in sibiu este foarte frumos avem o tara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  8. superb articolul, frumoasa tara dar ar trebui sa o si promovam!

    RăspundețiȘtergere
  9. este superb articolul scris de tine...plin de traire, de sentimente...si ai dreptate avem o Romanie inegalabila!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place poza cu love superbe sint toate

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru articol, foarte frumoase poze!

    RăspundețiȘtergere
  12. Un articol foarte frumos iar pozele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  13. Un adevara fotoreportaj scris din suflet! Este foarte frumoasa Romania ta!

    RăspundețiȘtergere
  14. M-ai emotionat cu articolul tau Brandusa!
    Fotografiile sunt de esceptie, felicitari atat pentru ele cat si pentru articol!
    Avem o tara frumoasa ce merita iubita si respectata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Un articol scris cu suflet de roman(ca)!
    Felicitari pt. articol! Atata bucurie pt. viata si atata pretuire pt. tara noastra Romania, ar trebui sa arate si carmuitorii nostri, caci avem o tara minunata si deloc pusa in valoare de cei in drept. Felicitari Brindusa pt un articol asa emotionant! :) ar trebui poastat pe site-ul Ministerului Culturii
    !

    RăspundețiȘtergere
  16. imi place foarte mult la munte avem o tara superba

    RăspundețiȘtergere
  17. avem o minunatie de tara, cu multe locuri minunate ce merita mai mult respect din partea noastra! frumos articol!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Zic ca e pacat ca in viteza vietii de azi si cu problemele pe care le are fiecare, uitam sa ne bucuram de frumusetile care sunt la doi pasi de noi...!

    RăspundețiȘtergere
  19. Iubesc Romania si am vizitat multe din locurile frumoase pe care ni le-ai prezentat aici, superb articol :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Intr-adevar o tara minunata, o tara frumoasa, cu locuri superbe si oameni minunati!

    RăspundețiȘtergere
  21. Acum doi ani am fost cu cei mici intr-un tur prin tara, in vacanta...am plecat cu masina si cateva bagaje si am oprit unde am avut chef. A fost cea mai frumoasa vacanta de pana atunci. Anul acesta nu vom avea timp sa reluam traseul, dar anul viitor vrem sa facem inca un tur prin tara.

    RăspundețiȘtergere
  22. E superba tara noastra! As vrea sa am mai mult timp de vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte frumos! Eu am mai spus :Iubesc Romania cu toata fiinta mea. Nu as pleca niciodata din tara mea

    RăspundețiȘtergere
  24. Romania e o tara frumoasa, cu locuri minunate...dar numai ca multi o parasim...

    RăspundețiȘtergere
  25. Avem o tara frumoasa pe care nu stim sa o pretuim, nu stim sa o dezvoltam, nu stim sa profitam de ea la capacitate maxima si e pacat.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mereu au zis ca avem o tara frumoasa. Zonele muntoase sunt printre cele mai frumoase locuri de vizitat

    RăspundețiȘtergere
  27. M-am născut si am crescut aici. Am învățat sa iubesc România cu bune si cu rele. Nu pot sa nu observ ca doar cei care fura sau fac ceva necurat au șanse mari sa se dezvolte.
    Locurile prezentate de tine sunt foarte frumoase. Unele dintre ele nu am apucat sa le vizitez inca

    RăspundețiȘtergere
  28. Frumoasa tara mai avem, sper sa o pot vizita in intregime :)

    RăspundețiȘtergere
  29. tara noastra e superba, pacat de oamenii care o locuiesc. majoritatea nu stiu sa aprecieze ce au!

    RăspundețiȘtergere
  30. Ești îndrăgostit 💕 de cineva și el/ea nu răspund gestului, frustrat din cauza unei despărțiri 💔 atunci poți folosi asta pentru a atrage acel iubit în viața ta. Îți readuce fostul înapoi și ajută la rezolvarea căsniciilor rupte. Viața este prea scurtă pentru a fi nefericit. Gandeste-te la asta . Meriți cea mai mare fericire🥳 și dragoste.
    Notă: acesta este total inofensiv și nu are efecte secundare.
    aceasta este solutia
    dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere