Particip la concursul organizat de Cooking with my soul si Myman.ro cu o reteta afrodisiaca-Melba cu piersici!
Ingrediente-
o cutie melba cu piersici fara coacere,
1 kg.piersici,
3 linguri de zahar,
200 ml.smantana,
200 ml.apa,
150 ml iaurt,
1 lingurita scortisoara macinata,
2-3 linguri sirop de afine.
Pentru pregatirea compotului de piersici-
Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert cu apa si zahar,se fierb cam 15 minute in asa fel incat sa nu le sfaramam,apoi le dam la rece.
Pregatirea blatului de biscuiti-
Se piseaza biscuitii cu sucitorul ,apoi se dau prin sita sa fie pisati fin ,se amesteca cu o lingurita de scortisoara macinata.
Intr-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici si 50 gr.unt,cand clocoteste ,se opreste focul si dam deoparte vasul ,adaugand biscuitii pisati ,se mesteca bine pana se obtine o pasta omogena pe care o vom intinde intr-o tava in care se pune folie de aluminiu,dam tava la frigider pana pregatim crema.
Pregatirea cremei-
Intr-un vas se pune mixul pentru crema,smantana si apa si se mixeaza timp de 3 minute ,apoi adaugam si iaurtul si mai mixam 30 de secunde,adaugam in crema 100 gr.de piersici taiate cubulete amestecand usor sa nu sfaramam fructele ,turnam crema peste blat apoi ornam cu felii de piersici si cateva linguri de sirop de afine.dam prajitura la frigider la rece .Un adevarat deliciu usor de preparat si cum am zis "fara coacere".Pofta buna!
Am adaugat si o fotografie personala ,asa cum prevede regulamentul :)
ARATA SUPER O RETETA DE VIS FELICITARII BRINDUSA IMI DORESC MULTA BAFTA LA CONCURS ADOR PIERSICILE
RăspundețiȘtergeresuperbe poze
arata foarte bine.cred ca e si gustos si usor de preparat!-
RăspundețiȘtergereMELBA CU PIERSICI E O NEBUNIE / DACA E ASEZATA FRUMOS INTR-O FARFURIE!
RăspundețiȘtergereO prajitura speciala,pentru invitati speciali!
RăspundețiȘtergereCe bine arata !Astept o invitatie la degustare.
RăspundețiȘtergereun desert apetisant ador piersicile sanatos si gustos
RăspundețiȘtergerewow ce bine arata..cred ca este foarte gustos
RăspundețiȘtergere