marți, 5 august 2025

Snitele din ciuperci de camp (agaricus campestris)

 

 

  Snitele din ciuperci de camp (agaricus campestris)!

 

  Anul asta ne-am bucurat de ceva ploaie si atunci cand ploua imasurile se umplu de ciuperci de camp.Aceste ciuperci se gasesc in special in locurile unde au fos amplasate tarle de oi si vaci.Ciupercile sunt comestibile si chiar daca se inegresc la fiert sunt foarte delicioase.Se prefera sa fie consumate proaspete,nu se recomanda sa fie puse la congelator sau la borcane deoarece isi pierd din gust.Sunt ciuperci sezoniere si este bine sa ne bucuram de ele atunci cand apar.Este o alternativa la champinioanele din magazine.

  Am primit de la vecini un cos frumos cu ciuperci de camp si am zis sa pregatesc o alternativa la carne pentru o zi de #miercureafaracarne.Am pregatit si parjoale din carne dar va spun cinstit cu mana pe inima ca am lasat carnea pentru ciuperci,asa au iesit de bune!

  Ingredinete:

  -20 ciuperci mari si frumoase;

  -4 oua;

  -100 ml.lapte dulce de capra;

  -1 lingura usturoi granulat;

  -1 lingura condimente de legume;

  -1 lingura rasa de sare;

  -2 linguri faina de grau.

  Mod de preparare:

  -Se curata ciupercile,se clatesc sub jet de apa rece si li se taie codita.Coditele se feliaza si se vor praji la final.

  -Se pun ouale intr-un castron,se adauga sare,usturoi granulat,condimente,apa minerala,faina de grau si se face un aluat ca de clatite.

  -Se pune intr-o tigaie hartie de copt,se toarna ulei si se lasa sa se incinga uleiul.Cand uleiul sfaraie se dau ciupercile prin compozitia lichida si se prajesc pe ambele parti pana la rumenire.Dupa ce se prajesc ciupercile se pun coditele in restul de compozitie lichida ,se amesteca si se toarna in tigaie si se prajesc,sunt la fel de bune si coditele.Se servesc cu cateva felii de rosii,tot de sezon si din gradina mea.Sa aveti pofta si la pofta dragilor! 

 


   





   Aceasta reteta face parte dincategoria #miercureafaracarne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu