Paste cu ciuperci (Fusilli Pugliesi Tris)!
Astazi este zi de #miercureafaracarne si nimic nu este mai potrivit decat o mancare de paste cu ciuperci.Astazi ne bucuram de ce ne-a dat natura,ne bucuram de hribi culesi cu mare drag din padurile noastre de la Vorona.Cand vremea este ploioasa,padurile Voronei sunt pline de ciuperci,anul asta am gasit hribi,hulughite,iutari si creasta cocosului.Pietele sunt pline de ciuperci insa mie imi place mult sa colind padurile si sa ii culeg cu mana mea.Cand gasesc cate un hrib ma bucur ca cu copil la care i-ai cumparat o jucarie noua!Pastele sunt in trei culori,cumparate de la LIDL la oferta,deci in loc sa dau 8 lei,am dat doar 6 lei si sunt tare delicioase,deci le recomand cu mare placere.
Ingrediente:
-500 gr.paste;
-1 kg.hribi,gata fierti si tocati;
-4 cepe mari;
-800 ml.ketchup de casa;
-1 lingura sare;
-1 lingurita usturoi granulat;
-1 lingurita condimente de legume;
-50 ml.ulei.
Mod de preparare:
-Se curata ceapa si se prajeste in putin ulei pana devine translucida.
-Se adauga ciupercile taiate felii,o canuta de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade surplusul de lichid.
-Se adauga ketchup-ul,sare dupa gust,condimente si se lasa sa mai fiarba pret de vreo cinci minte dupa care se opreste focul.
-Se pun doi litri de apa la fiert si cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert intre 10 si 15 minute,dupa cum vrem sa fie de tari.Cand sunt fierte se arunca apa,se clatesc,se toarna ciupercile peste paste si se pot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor.Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu