Cozonaci mini!
Imi place mult sa pregatesc cozonaci,sa ii fac rotunzi,lunguieti,impletiti,umpluti cu creme,rahat sau stafide,mai mari,mai mici,dupa cum reuseste mintea mea sa creeze.Astazi pentru #miercureafaracarne am zis sa pregatesc cozonacei mititei in castronele si sa vad daca imi ies frumosi si deliciosi si ce credeti au iesit dupa parerea mea cei mai pufosi cozonacei!
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg.faina de grau;
-500 ml.lapte dulce de capra;
-6 galbenusuri;
-5 linguri zahar;
-zahar vanilat;
-1 plic drojdie pentru cozonac,15 gr.;
-1 praf de sare;
-2 linguri cacao;
-3 linguri ulei;
-150 gr.unt.
Ingrediente pentru compozitie:
-albusurile de la 6 oua;
-6 linguri zahar;
-zahar vanilat;
-800 gr.nuca macinata;
-200 gr.stafide aurii;
-1 ou pentru uns.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune drojdia in lapte caldut cu zaharul,doua linguri de faina de grau,se omogenizeaza compozitia si se lasa pret de vreo 10 minute.Cand si-a dublat volumul se toarna peste faina de grau.Se adauga peste faina de grau,putina sare,zahar vanilat,galbenusurile,untul la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare,adaugandu-se lapte caldut,putin cate putin.Spre final se adauga si o lingura de ulei.Se framanta cel putin20 minute,apoi se izbeste aluatul de masa de lucru cam de vreo 30 ori.
-Se imparte aluatul in doua parti egale si intr-o jumatate de aluat se pun 2 linguri de ulei,2 linguri de cacao si se framanata pana cand se incorporeaza bine cacao in aluat.
-Se pun cele doua aluaturi in vase diferite la odihnit.
Mod de preparare pentru crema:
-Se pun albusurile cu zahar,zahar vanilat intr-un vas si se mixeaza pana devine totul spuma,apoi se adauga nuca macinata si se incorporeaza totul.
-Cand aluatul a crescut se imparte in sapte bucati,adica fiecare bucata de aluat cel colorat si cel galben se impart in cate sapte bucati aproximativ egale.Se fac bilute si se lasa pret de 10 minute sa creasca.
Fiecare biluta se intinde pe masa de lucru sub forma dreptunghiulara,se ia cate o lingura mare de compozitie de nuca si se intinde pe foaia de lucru,se presoara stafide si se ruleaza sub forma de sul.
-Se folosesc castronele mici de circa jumatate de litru,care se ung cu ulei si in fiecare castronel se pune un rulou galben si unul maro,care se lasa sa mai creasca cam tot cate 10 minute,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 60 minute la o temperatura de 175 grade.Cand sunt gata rumeni se ung cu zahar inmuiat cu putina apa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Au iesit 7 cozonaci mini foarte pufosi si deliciosi.Aceasta reteta este o reteta interpretata si este pregatita pentru o zi de #miercureafaracarne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu