marți, 13 mai 2025

Cornuri cu branza dulce de capra si dulceata de soc!


 

  Cornuri cu branza dulce de capra si dulceata de soc!

 

  Ingrediente:

  -1 kg.faina de grau;

  -3 oua+2 oua pentru uns;

  -600 ml.lapte dulce de capra;

  -3 linguri zahar;

  -100 gr.smantana;

  -100 ml.ulei;

  -1 praf de sare;

  -1 esenta de vanilie;

  -1 cub drojdie proaspata;

  -300 gr.branza de capra dulce (cas);

  -300 gr.dulceata de soc;

  -1 lingura zahar pentru uns;

  -200 gr.unt pentru uns.

  Mod de preparare:

  -Intr-un vas se pune faina de grau,ouale,sare,esenta,smantana.

  -Intr-un castronel se pune drojdia,putin lapte dulce,zaharul si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina de grau,se adauga lapte putin cate putin si se framanta aluatul.Spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana se obtine un aluat elastic nu prea moale nu prea tare.Se lasa aluatul la odihnit pana cand isi dubleaza volumul.

  -Cand aluatul este crescut bine se imparte in doua parti egale.Fiecare bucata se imparte in zece bucatele mici,se formeaza din ele bilute care se lasa cam zeze minute sa creasca.

  -Pe masa de lucru se intind foi rotunde si cu ajutorul unui cutit se taie o raza in foaie,se unge foaia cu unt la temperatura camerei,se ruleaza sub forma de con si se lasa sa creasca cam 10 minute.Se procedeaza la fel cu toate bucatelele de aluat.Cand si-au dublat volumul se intind pe masa de lucru,veti vedea in pozele din prezentare,se aseaza pe marginea mai lata un cub de cas de capra,se ruleaza si se pun iarasi la crescut cam 10 minute,apoi se ung cu oua batut,se pun in tava in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit deja,la 175 grade pentru circa 40 minute sau pana cand sunt rumene.Cand sunt gata se ung cu putin zahar topit in apa.

  -La fel se procedeaza cu cealalta jumatate de aluat doar ca le-am umplut cu dulceata de soc,o minunatie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne. 



 













Un comentariu: