Hribi cu mamaliguta si smantana!
Cine culege toamna hribi are toata iarna si de ce nu chiar si primavara.Imi plac foarte mult ciupercile sa la consum dar cel mai mult imi place sa le culeg.Eu daca culeg mananc daca nu culeg nu mananc,asta e deviza mea si rar ma abat de la ea!Astazi este zi de post si merge foarte bine o portie de hribi cu mamaliguta si smantana!
Ingrediente:
-1 kg.hribi,gata fierti si taiati;
-4 cepe mari;
-1 lingurita sare;
-50 ml.ulei;
-200 ml.apa;
-1 capatana de usturoi;
-1 lingurita oregano;
-malai pentru mamaliguta;
-sare pentru mamaliguta;
-apa pentru mamaliguta;
-smantana.
Mod de preparare:
-Se curata,se toaca ceapa marunut si se prajeste in ulei pana devine aurie.Se adauga hribii,o cana de 200 ml.apa,sare dupa gust,putin oregano si se lasa sa fiarba pana cand scade surplusul de lichid.Se opreste focul si peste hribi se adauga usturoiul maruntit,se pune un capac si se lasa sa se racoreasca.cand s-au mai racorit se dau prin masina de tocat carne si se servesc alaturi de mamaliguta calda si smantana.Sa aveti pofta si la pofta dragolor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu