Cotlet de tap la cuptor!
Ingrediente:
-2,5 kg.cotlet de tap cu os;
-1 lingura sare;
-1 lingurita piper macinat;
-1 lingurita oregano;
-4 cepe;
-1 lingura usturoi granulat;
-500 gr,rosii;
-2 linguri mari mustar;
-1 ligurita rozmarin;
-500 ml.apa.
Mod de preparare:
-Se pregateste o marinta din condimentele mai sus mentionate.
-Se portioneaza carnea fara a se desprinde oasele de pe carne si se marineaza carnea.Se freaca bine cu mustar si se lasa peste noapte la loc racoros.A doua zi se pun,rosiile taiate,ceapa feliata si se da tava la cuptor cu capac la foc potrivit cam 4 ore.Asta in cazul in care tapul are mai mult de un an,al meu avea cam doi ani si de asta era necesar sa stea mai mult pe foc.Cand carnea este facuta se scoate capacul si se mai lasa sa se rumeneasca cam jumatate de ora.Apoi se poate servi.
Îmi place cum ai detaliat fiecare pas și ai menționat importanța marinării cărnii pentru a obține un gust perfect. Abia aștept să încerc și eu această rețetă! Mulțumesc pentru împărtășirea acestei delicii culinare!
RăspundețiȘtergere