sâmbătă, 29 iulie 2023

Cascaval de casa!

 

 

  Cascaval de casa!

 

  Ingrediente:

  -1500 gr.telemea dulce de capra;

  -500 gr.telemea sarata de capra;

  -1 lingura bicarbonat de sodiu;

  -2 litri lapte dulce de capra;

  -5 oua;

  -200 gr.unt.

  Mod de preparare: 

  -Se marunteste branza dulce si cea sarata cu ajutorul mainilor sau cu ajutorul razatoarei,eu am folosit razatoarea deoarece branza pe care o fac eu este mai dura si nu contine zer.

  -Se pune laptele la fiert si peste lapte se adauga branza rasa.Cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca branza cu laptele pana cand branza incepe sa se intinda si sa se uneasca.Cand branza devine un coagul care se intinde usor,se opreste focul si se scoate coagulul din lapte.Se poate face acest procedeu si cu apa.

  -Intr-o oala se pune coagulul,ouale batute usor,untul si bicarbonatul de sodiu,se pune oala pe foc mediu si cu ajutorul unei linguri mari de lemn se amesteca intr-una pana cand se incorporeaza toate ingredientele.Se opreste focul si se continua amestecarea pana se formeaza un coagul bine omogenizat.

  -Se unge o tava detasabila cu putin ulei si se aseaca coagulul in tava.Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pret de cateva ore,dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta de cascaval delicios!












 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu