miercuri, 28 septembrie 2022

Placinta cu ciuperci-#miercureafaracarne!

 

 

  Placinta cu ciuperci-#miercureafaracarne!

 

  Ingrediente pentru umplutura!

  -1 kg.ciuperci champignon;

  -3-4 cepe;

  -1 lingurita sare;

  -3-4 linguri ulei;

  -1 capatana usturoi.

  Ingrediente pentru aluatul de placinta:

  -500 gr.faina de grau;

  -700 ml.apa calduta;

  -1 praf de sare;

  -100 ml.ulei;

  -1 lingura mare pasta de tomate.

  Mod de preparare pentru umplutura:

  -Se curata ciupercile,se clatesc si se feliaza.

  -Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei.Se prajeste ceapa pana devine aurie.

  -Peste ceapa prajita se adauga ciupercile feliate,putina sare si se lasa sa fiarba.La inceput ciupercile vor lasa lichid dar pe parcurs lichidul va scadea.Cand lichidul a scazut in proportie de circa 80% se opreste focul si se adauga usturoi tocat,se amesteca,se pune un capac si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

  Mod de preparare pentru aluat:

  -Se toarna faina intr-un bol.

  -Se pune drojdia intr-un bol mic,se adauga putina sare,cam 100 ml.apa calduta si se omogenizeaza compozitia.

  -Se toarna compozitia peste faina si se framanta un aluat,adaugand apa,putin cate putin.Spre final se adauga ulei si  se continua framantarea pana se dezlipeste usor aluatul de pe vas.

  -Se pune pa masa de lucru putina faina si cu ajutorul unui sucitor se intinde aluatul cat se mult se poate.Se pune peste foaie o lingura de ulei si se intinde bine cu ajutorul unei pensule.Se impatureste aluatul in patru,se intinde iar pe masa de lucru cu ajutorul sucitorului,se unge cu o lingura de ulei si iar se impatureste.

  -Se intinde foaia pe masa de lucru,se taie in patru bucati egale si se umplu cu compozitie de ciuperci.Se ruleaza si se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.

  -Se ung cu pasta de tomate si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa 40 minute sau pana este gata.Se scoate tava din cuptor,sa lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un adevarat deliciu de post!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca la placinta cu ciuperci nu va inghesuiti,atunci va invit la masa la Daniel.Ca de obicei el ne serveste cu multe bunatati,azi are in meniu vinete impanate.















 



2 comentarii: