miercuri, 11 august 2021

Tocanita de legume!

 

 

  Tocanita de legume-mancare de post! 


  Ingrediente:

  -300 gr.ceapa;

  -1 dovlecel;

  -2-4 vinete micute;

  -6-7 ardei grasi;

  -1 kg.rosii;

  -50 ml.ulei;

  -1 cana apa,cam 300 ml.;

  -1 lingurita sare;

  -condimente-rozmarin,cimbru,oregano,piper macinat,cate putin din fiecare.

  Mod de preparare:

  -Se curata ceapa se toaca si se pune la prajit cu putin ulei.cand ceapa este aurie se adauga ardeii grasi tocati marunt,dovlecelul taiat cubulete,vinetele taiate cubulete,o cana de apa,sare,condimente si se fierbe la foc potrivit pana cand toate sunt fierte.Cand legumele sunt fierte se adauga rosiile taiate bucatele si se continua fierberea pana cand rosiile sunt patrunse.Se opreste focul si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Va invit cu mare drag la Daniel la masa,ca de obicei el ne invita la un meniu pentru o zi intreaga.








  


2 comentarii:

  1. Daca sunt toate de la tine din gradina, cum banuiesc, este de 2 ori mai buna tocanita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate din gradina mea și încă nu stau la casa și încă nu am tot ce trebuie în bucătărie,dar dacă am ce pune in oala este perfect

      Ștergere