Chiftele din dovlecei!
Ingrediente:
-1 dovlecel mare si foarte proaspat din gradina mea,sa fi avut 700 gr;
-300 gr.faina de grau;
-4 oua;
-1 lingurita sare;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita rozmarin;
-1 varf de cutit de piper macinat;
-1 varf de cutit de boia de ardei iute;
-1 varf de cutit de cimbru;
-2 cepe mari;
-1 capatana de usturoi.
Mod de preparare:
-Se da dovlecelul prin razatoare.
-Se mixeaza ceapa si usturoiul si se adauga peste dovlecelul dat prin razatoarea mare.
-Se adauga sare si toate condimentele,faina de grau,ouale si se omogenizeaza compozitia.Va iesi o compozitie putin mai consistenta ca compozitia de clatite.
-Se pune ulei intr-o tigaie si se lasa sa fiarba.Se ia cu lingura compozitie si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.Vor iesi chiftele moi,pufoase si abslout delicioase.Daca pana acum nu prea iubeam dovlecelul acum nu cred ca ma mai pot opri din mancat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Dovlecelul este cel mare si am folosit cu tot cu coaja,este foarte fraged si delicios,plus ca e plin de vitamine.
Bun, bun. Eu as mai pune si branza si i-as coace fara ulei in tigaia de clatite :)
RăspundețiȘtergere