sâmbătă, 7 martie 2020

Mucenici moldovenesti cu aluat fraged sau sfintisori!



   Mucenici moldovenesti cu aluat fraged sau sfintisori!

   Azi am zis sa fac mucenici de dulce,adica cu ou,zer de vaca,unt sau cum s-ar spune nu sunt de post!

   Ingrediente:
   -1 kg.faina de grau;
   -3 oua;
   -100 gr.ulei;
   -200 gr.unt;
   -600 ml.zer de vaca;
   -1 praf de sare;
   -100 gr.nuca macinata;
   -100 gr.miere de albine de salcam;
   -1 cub de drojdie.
   Mod de preparare:
   -Se pune faina intr-un vas,peste faina se adauga 1 ou.
   -Intr-un castronel se pune drojdia,putina sare,cam 100 ml.zer si se omogenizeaza.Aceasta compozitie se toarna peste faina de grau si se incepe framantarea,adaugand putin cate putin zer de vaca.Se framanta un aluat suficient de moale.Se adauga ulei putin cate putin si se framanta pana cand se dezlipeste usor aluatul de pe vas.
  -Se pune aluatul pe masa de lucru,se presoara faina si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda.Cu o lingura se intinde untul care este la temperatura camerei.Se impatureste foaia si se mai intinde unt,pana cand se termina untul.Se face aluatul ca o paturica adunata,se pune in vas si se pune vasul la frigider pentru circa o ora.
  -Se scoate aluatul din frigider,se presoara faina de grau pe masa de lucru si se intinde o foaie cat masa de mare si se taie fasii de cam 3 cm.bucata.Se rasucesc,se unesc si se intorc sub forma de cifra 8 si se pun in tava in care s-a pus hartie de copt.Se continuie pana cand se termina aluatul.
  -Se ung mucenicii cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru circa 40 minute sau pana cand se coc.
  -Se ung cu miere de albine,se presoara cu  nuca macinata si s epot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu