miercuri, 10 iulie 2019

Placinte moldovenesti



  Placinte moldovenesti!

  Cand eram copil la mama,traiam ca in rai,facea mama niste placinte mari cu multa branza,pufoase si tare delicioase,daca le ungea  cu miere,ne lingeam pe degete de la atata bunatate.Azi am pregatit si eu placinte ca ale mamei si va invit sa le degustati si sa le pregatiti si voi!
  Ingrediente pentru aluat:
  -1 kg.faina de grau;
  -3 linguri zahar;
  -3 oua;
  -2 linguri mari de smantana cu grasime 30%;
  -1 esenta de rom;
  -500 ml.chisleac,(iaurt);
   -50 gr.drojdie;
   -100 ml.ulei;
  -1 praf de sare. 
  Ingrediente pentru umplutura:
  -1 esenta de rom;
  -1kg.branza de capra afumata;
  -1 kg.urda de capra;
  -6 oua;
  -1 praf de sare.
   Ingrediente pentru uns:
  -1 ligura de miere;
  -1 lingurita zahar;
  -1 ou.
  Mod de preparare:
  -Se pune faina intr-un vas putin mai mare,peste faina se adauga esenta de rom,3 oua si smantana.
  -Intr-un castronel se pune drojdia,un praf de sare,jumatate din cantitatea de chisleac,3 linguri de zahar si se omogenizeaza compozitia,dupa care se toarna peste faina.Se framanta un aluat nu prea tare,sa fie ca aluatul de la cozonac,mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana ce aluatul se dezlipeste de pe vas.Se pune un prosop pe vas si se lasa sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul
  -Intr-un vas se pune branza dulce,urda,6 linguri zahar,zaharul vanilat,6 oua si se omogenizeaza compozitia.
  Cand aluatul a crescut se imparte in 10 bucati,fiecare bucata se intinde pe masa de lucru sub forma rotunda,se pune branza din belsug,se ruleaza si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se fac 10 placinte mari.Se ung cu ou batut cu putin zahar si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora,dupa care se scot se ung cu miere si se servesc cu o cana mare de chisleac.Sa veti pofta si la pofta dragilor!
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la placinte nu faceti inainte,atunci va invit la  Daniel la masa,el ne delecteaza mereu doar cu bunatati!









2 comentarii: