miercuri, 31 iulie 2019
Bors cu orez-mancare de post
Bors cu orez-mancare de post!
Ingrediente:
-2 cepe,
-2 linguri ulei,
-4 morcovi,
-1/2 bucata telina,
-1 gogosar,
-100 gr.orez,
-1 gogonica,(rosie verde),
-200 ml.bors,
-1 legatura leustean,
-sare dupa gust,
-4-5 rosii.
Mod de preparare:
-Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei.Se toaca morcovii rondele,telina cubulete,gogosarul fedeluta,gogonica julien,se adauga peste ceapa prajita si se lasa sa se ptarunda si sa se intrepatrunda gusturile.Cand sunt fierte,se adauga apa,orezul,putina sare si se lasa la fiert,la foc potrivit.
-Se dau rosiile la robot si se pun la fiert intr-o craticioara,se mai adauga si o cana de apa peste sucul de rosii obtinut,se fierbe pana incepe compozitia sa scada,apoi se opreste focul si se toarna in oala in care fierbe orezul cu legumele,se adauga si bors dupa gust,sare daca mai trebuie,sa lasa sa traga cateva clocote si se opreste focul.Se presoara peste bors leustean tocat marunt.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca reteta mea nu va este pe plac,va invit la masa la Daniel,el vine cu un meniu intreg!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Hai ca azi ne nimeriram cu orezul :) Pofta buna!
RăspundețiȘtergereSa vezi de unde suntem și sa vezi cum ne potriviram
RăspundețiȘtergere