miercuri, 1 mai 2019

Piept de rata afumat!



  Piept de rata afumat!

  In acest an am zis sa prepar si alte bunatati pentru masa de Paste,asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am pus afumatoarea in functiune.

  Ingrediente:
  -6 bucati piept de rata gotica,adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici,rotoii fiind foarte mari.Un piept de ratoi poate ajunge si la 2 kg.bucata,
  -300 ml.vin,
  -1 lingura rasa de sare,
  -1 lingurita piper boabe,
  -1 lingurita rozmarin,
  -1 lingurita condimente pui,
  -2 linguri mari cu boia de ardei dulce,
  -1 capatana de usturoi,
  -4 cepe.
  Mod de preparare:
  -Se curata ceapa si usturoiul,se taine in bucati se se pun intr-un vas,se adauga toate condimentele,sare,vin si se pun bucatile de piept de rata,se amesteca si se lasa la macerat cam trei zile.Din cand in cand se amesteca pieptii de rata in compozitie sa cuprinda macerarea toate bucatile.Cu 12 ore inainte de afumare,se scot din vas si se atarna in afumatoare la scurs.Este bine sa se faca aceasta operatiune seara si a doua zi sa se afume.Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar,noi am afumat cu stejar,gustul si aroma este deosebita,Se lasa la afumat cam 6 ore sau pana cand gustati si vedeti ca sau patruns bine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu vanatoresc.
  -Carnea de rata gotica sau muta cum i se mai spune este o carne rosie de vanat.ratele gotice sunt intre slabatec si domestic,ele isi aduna ouale si clocesc acolo unde depun oua,daca le schimbi locul nu vor mai cloci!







2 comentarii:

  1. I am sure this post has touched all the internet viewers,
    its really really fastidious piece of writing on building up
    new blog. It's very straightforward to find out any topic on net as compared to books, as I found this
    piece of writing at this web page. Ahaa, its fastidious conversation on the topic of
    this post here at this web site, I have read all that,
    so at this time me also commenting here. http://Dell.com/

    RăspundețiȘtergere