miercuri, 3 aprilie 2019

Chiftele din urzici vii si bureti-reteta de post



  Chiftele din urzici vii si bureti-reteta de post!

  Ingrediente:
  -500 gr.bureti gata fierti,opintici in cazul nostru,
  -1 castron mare de urzici vii,
  -6 cepe,
  -1 caciulie de usturoi,
  -1/2 lingurita piper macinat,
  -1/2lingurita  cimbru,
  -1 lingurita sare,
  -2 felii paine neagra,
  -200 gr.faina de grau.
  Mod de preparare:
  -Se spala urzicile si se pun cu apa la fiert,se trage doar un clocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile.
  -Se toaca buretii,ceapa,urzica,cateii de usturoi,se adauga sare,piper,cimbru,paine inmuiata in apa rece si stoarsa bine,faina de grau si se omogenizeaza compozitia.
  -Se fac chiftele in podul palmei si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se servesc cu ketchup picant sau dulce dupa preferinte.Acest fel de mancare inlocuieste carnea foarte bine si sunt si foarte sanatoase.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Acesta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca chiftelele mele nu va plac,atunci va invit ca de obicei la masa la Daniel,el ne uimeste de fiecare data cu meniuri bogate fara carne!








2 comentarii:

  1. Bre, cum adica urzici vii? Fug prin cuptor? :) Abia astept sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cunosc cel putin doua tipuri de urzici,cele vii si cele moarte,urzicile vii sunt cele care te inteapa si simti ca esti viu si cele moarte care sunt moi si pufoase si fac flori frumoase,de la culoarea alb la mov,deci sunt mai multe tipuri.Cele vii sunt bune ca tratament pentru reumatic daca le rupi cu mana sau le culegi si te mangii cu ele pe picioare si maini :))))) cele moarte sunt bune si ele,se fac din ele tinctiuri,ceaiuri si vindeca diferite boli.

      Ștergere