luni, 1 aprilie 2019

Chec aperitiv cu urzici vii



  Chec aperitiv cu urzici vii!

  Ingrediente:
  -1 castron mare de urzici,
  -10 oua,
  -500 gr.faina de grau,
  -300 gr.cascaval de casa,
  -300 gr.carnati,
  -1 mix gogosari,
  -500 ml.chisleac,(iaurt de casa),
  -100 ml. ulei,
  -2 pl.praf de copt,
  -1/4 lingurita piper macinat,
  -1/4 lingurita boia de ardei dulce,
  - sare dupa gust.
  Mod de preparare:
  -Se curata urzicile cu manusi pe maini,se clatesc de cateva ori cu apa rece si se pun la fiert cu putina apa,se da doar un cocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile,se scurg bine si pot fi pregatite.
  -Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun cu putina sare la robot si se mixeaza,galbenusurile se pun intr-un castronel.
  -Cand albusurile sunt spuma se adauga galbenusurile si se continua mixarea la viteza mica,se adauga chisleacul putin cate putin in mixare continua,uleiul,faina de grau in amestec cu praful de copt si se mixeaza usor pana la incorporare dupa care se opreste mixarea.
  -Se pun intr-un vas putin mai mare,mixul de gogosari,cascavalul ras,carnatii taiati in bucati mici,urzicile tocate nu foarte marunt,se toarna compozitia de aluat,se amesteca cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm,dupa ce a fost pus in tava hartie de copt.
  -Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit,cand este rumena este semn ca este gata,se verifica cu o scobitoare,daca nu se lipeste aluatul pe scobitoare este semn ca checul nostru este gata.Se scoate si se lasa pe aragaz sa se racoreasca incet dupa care se portioneaza.Se poate turna compozitia  in doua tavi mari de la cozonaci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 Urzicile sunt de doua feluri:
 -Urzici vii,ele inteapa foarte tare dar sunt foarte sanatoase chiar si cand te inteapa,sunt ca si tratament impotriva reumatismului.
 -Urzici moarte sunt urzici care sunt moi si pufoase la atingere,ele nu inteapa si sunt si ele folosite ca remediu in diferite boli.










10 comentarii:

  1. Excelenta reteta, multumesc pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu as fi fana urzici, dar cand vin intr-o asemenea reteta... nu mi-ar strica deloc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fac mereu chec aperitiv, dar cu urzici nu m-am gandit sa fac, buna idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta este unul dintre aperitivele mele preferate! Si ma tin de multa vreme sa prepar si eu unul, insa nu mai reusesc... Poate o voi face in zilele care urmeaza. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata! Pana anula sta nu mancam deloc urzici dar chiar is bune, asa ca daca tot e perioada lor am sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. De aratat arata foarte bine, doar ca nu mi plac deloc urzicile, ador spanacul, ador stevia dar urzicile sunt no no pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi plac urzicile, dar nu le-am încercat in Combinația asta! Chiar acum am și eu urzici cu orez și sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu urzici inca nu am facut chec, insa am facut unul aperitiv si urzicile separat, in tigaie :)

    RăspundețiȘtergere