joi, 29 noiembrie 2018

Casuta cu povesti din turta dulce



  Casuta cu povesti din turta dulce!

  Ingrediente:
  -1 kg.faina de grau,
  -1 lingura bicarbonat de sodiu,
  -1 lingura scortisoara,
  -1 lingura turmeric,
  -1 varf  de cutit de sare,
  -2 oua,
  -300 gr.miere de albine polifloara,
  -250 gr.margarina,
  -200 gr.zahar,
  -100 gr.ciocolata neagra,
  -100 gr.ciocolata alba,
  -1 nucsoara,
  -ornamente,
  -1 esenta de rom,
  -obtional nuca de cocos,
  -300 gr.frisca lichida.
  Mod de preparare:
  -Se pune intr-o craticioara margarina,zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie,se adauga miere de albine,esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia.
  -Se pune intr-un vas faina de grau,scortisoara,turmericul,bicarbonatul de sodiu,sarea,nucsoara macinata si se omogenizeaza compozitia,se adauga putin cate putin peste compozitia lichida si se amesteca usor cu o paleta,cand se termina de incorporat ingredinetele se trece la framantare,se framanta un aluat suficient de tare,nu este necesar sa se mai adauge si altceva decat ce am prezentat mai sus.Se pune aluatul intr-o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa o ora dupa care se poate lucra.
  -Se scoate aluatul din frigider se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul foi grosute,asa cam jumatate de cm.,si se taie diferite forme,eu am facut o casuta din hartie si am taiat modele dupa casuta.Se pune hartie de copt in tava,se pun formele in tava si se coc la foc potrivit circa 30 minute,se continua crearea formelor si coacerea lor pana la epuizare,se fac si alte forme,ursuleti,cerbi,inimioare si tot ce mai doriti,pentru a le crea va trebuie forme,toate se coc cate 30 minute la foc potrivit.
 -Dupa ce sau racit se pot orna cu ciocolata neagra si alba.
 -Se rupe ciocolata neagra in bucatele si se pune la cuptorul cu microunde pentru circa 2 minute,dar mai deschideti usa la cuptor si verificati daca s-a topit in totalitate,ciocolata se pune in vas de ceramica,agreeat de temperatura cuptorului.Se pune ciocolata topita in posh si se orneaza bucatile de turta dulce dupa gsut si preferinte.
 -Se rupe ciocolata alba in bucatele mici si se topeste la cuptorul cu microunde,se pune in posh si se orneaza dupa cum se doreste si dupa inspiratie.
  -Se pune frisca lichida in bolul de la robot si se mixeaza circa 1 minut dupa care se pune in posh si se incepe ansamblarea casutei.Se pune putina frisca pe platoul unde va sta casuta si se pune peretele din fata.se pune iarasi frisca perpendicular cu peretele din fata si se lipeste peretele lateral,se face la fel cu celalalt perete lateral si se pune frisca in spate perpendicular cu peretii laterali si se pune peretele din spate.Se pune frisca pe marginile casutei si se lipesc cele doua parti de acoperis,se orneaza cu frisca acoperisul si se orneaza platoul din loc in loc cu frisca care va deveni baza pentru reni,clopoteti,melci si alte figurine ce apartin casutei cu povesti.Se poate orna la preferinte si cu nuca de cocos,eu am renuntat,arata foarte frumos si fara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor,casuta mea a fost daruita la doi fratiori ca doua flori!
 




















 
 

4 comentarii:

  1. Dumitrascu Lacramioara29 noiembrie 2018 la 08:37

    mamaaa.... ce frumoasa este!!!!sigur e si foarte delicioasa!!!!!trimite si la mine macar o bucatica din acoperis!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Demna de un adevarat maestru cofetar, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai!Minunat! De cat voiam reteta de turta dulce! Voi face si eu o casuta

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine! Si eu fac cu Jasmine a mea de Craciun casuta de turta dulce, insa eu folosesc putin diferit (am unt in loc de margarina si putin diferite ca si gramaje) Arata foarte bine! Stiu ca e putin de munca la decorat si se vede ca ai facut-o cu drag!

    RăspundețiȘtergere