miercuri, 1 august 2018

Tocana de ciuperci creasta cocosului



  Tocana de ciuperci creasta cocosului :)

  O vara speciala cu multe ploi si verdeata peste tot,padurea este plina de ciuperci de tot soiul,ciuperci bune,naturale,foarte delicioase si foarte hranitoare,ele pot inlocui carnea cu mare succes.

  Ingrediente:
  -1 kg.ciuperci creasta cocosului,
  -3-4 cepe,
  -1 gogosar verde,
  -mix de rosii negre si rosii,peste jumatate de kg.,
  -1 lingurita sare,
  -1/2 lingurita chilli,
  -1 lingurita boia de ardei dulce,
  -2 linguri ulei,
  -1 lingurita cimbru.
    Mod de preparare:
  -Se spala ciupercile foarte bine,se rup in buchetele mici sa se poata curata bine,apoi se pun la fiert,se fierb foarte bine,dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere,metionez ca se spala mai greu un pic dar cine iubeste ciupercile are rabdare si indemanare.
  -Se toaca ceapa si se pune la prajit cu putin ulei,se prajeste ceapa pana devine translucida,asa gustul va fi unul excelent.Se adauga gogosarul tait fideluta si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se aduga rosiile taiate cubulete,se lasa la foc potrivit pana cand rosiile sunt patrunse bine,apoi se adauga sare,chilli,boia de ardei dulce,cimbru,ciupercile in buchetele mici si se mai fierb vreo 20 minute,cam asa cat sa mai scada surplusul de lichid de la rosiile zemoase,apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!











.



Un comentariu:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA1 august 2018 la 22:45

    da e binevenita reteta ..acu e post e foarte buna ,arata super sigur e foarte delicioasa!

    RăspundețiȘtergere