sâmbătă, 10 septembrie 2016

Placinte cu branza dulce de vaci



  Placinte cu branza dulce de vaci:)

  Ingrediente pentru aluat:
  -1 kg.faina de grau,
  -1 ou,
  -150 gr.unt,
  -1 cub drojdie,
  -1 cutie iaurt natural,
  -100 ml.apa,
  -2 plicuri,zahar vanilat,
  -100 ml.ulei,
  -1 praf de sare,
  -3 linguri zahar.

  Ingrediente pentru umplutura:
  -1,5 kg.branza dulce de vaci,
  -6 linguri zahar,
  -1 cana de 300 gr.stafide aurii,
  -1 esenta de rom,
  -4 oua,
  -1 praf de sare.

  Mod de preparare:
  -Se cerne faina de grau si se pune peste ea,sare,un ou si zaharul vanilat.
  -Intr-o cratita se pune iaurtul,untul si zaharul si se topeste pe foc mic,apoi se opreste focul si se adauga cubul de drojdie si se amesteca bine.
 -Se toarna compozitia obtinuta peste faina si se incepe framantarea,pe parcurs se mai adauga apa calduta ca apa de vara,doar daca este necesar,daca nu este necesar nu se adauga,se cauta sa se obtina un aluat suficient de tare,dar nu prea tare.Mai spre final se adauga ulei,putin cate putin si se framanta aluatul foarte bine,asa ca pentru cozonac.Se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca,pana cand aluatul isi dubleaza cantitatea.
 -Se pune intr-un vas,branza de vaci,peste branza se pune zaharul,ouale,esenta,sare,stafide si se omogenizeaza fine.
 -Se imparte aluatul in 12 bucati egale si fiecare bucata se intinde pe masa de lucru cu sucitorul sub forma rotunda.Peste foaie se pune branza din belsug si se rasuceste foaia,apoi se ruleaza si se pune pe mijloc,intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt,apoi se pun pe langa ea,alte placinte,pana cand se umple tava.Mie mi-au incaput 7 placinte,alte 4 le-am pus in alta tava.Se lasa tava pe aragaz macar 15 minute,sa inceapa sa creasca.
 -Se ung placintele cu ou batut cu putina miere de albine,se presoara seminte de susan si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora,cand sunt gata se ung cu miere de albine.Sa aveti pofta dragilor,la placinte foarte pufoase cu gust de unt!















  


8 comentarii:

  1. Multumesc mult de tot draga mea, cred ca e un adavarat rasfat prajitura asta,
    Trebuie sa fac rost de la cuscra mea de niste branza buna de vaci si am sa o fac cu siguranta, doar am salvat reteta !
    Esti o dulce, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt abonata la lapte,imi aduce o doamna de tara de 2x pe saptamana cu 2 lei pe litru si cand nu am chef sa il pregatesc,il pun la prins si fac branza in casa.O pun la congelator si cand am placere sa fac ceva,o scot si o folosesc,multumesc de vizita si de aprecieri!

      Ștergere
  2. Mmm Brandusa,arata intr-un mare fel!cred ca maine o fac si eu ca am tot ce-mi trebuie!pup si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm Brandusa,arata intr-un mare fel!cred ca maine o fac si eu ca am tot ce-mi trebuie!pup si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere