marți, 22 martie 2016

Placinta aperitiv



  Placinta aperitiv:)
 
  Ingrediente:
  -1 pachet foi Bella(aluat foietaj),
  -4 oua,
  -200 gr.branza de capra,
  -200 gr.rosii chery,
  -200 gr.bacon,
  -1 legatura ceapa verde,
  -200 gr.ciupercute.

  Mod de preparare:
  -Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai potrivim de sare,deoarece branza este un pic sarata),
  -Se intinde  foaia de aluat pe masa de lucru si se taie doua forme rotunde,din fiecare foaie se fac cate doua foi rotunde.Se pune in tava,hartie de copt,se presoara putina faina,se aseaza o foaie si se pune cu lingura compozitia de branza,se aseza felii de ciupercute,felii de bacon,se aseaza din nou o foaie de aluat si se continua cu asezatul ingredientelor pe foi,pana la ultima foaie.Peste ultima foaie nu se mai pune nimic.
  -Pe mijlocul placintei se pune un borcanel mic si se taie cu cutitul placinta in opt bucati,se intorc apoi petalele,doua cate doua,se unge placinta cu un ou batut,se orneaza cu rosii chery si se da la cuptorul incalzit deja.Cand se rumeneste pe margini este semn ca placinta noastra este gata.Sa aveti pofta dragilor,la asa deliciu culinar!












6 comentarii:

  1. Genul acesta de retete rapide si gustoase sunt ideale pentru serile de familie petrecute in fata televizorului. Imi aduc aminte de copilarie cand mama imi facea fel de fel de astfel de bunatati.

    RăspundețiȘtergere
  2. o reteta minunata pentru intreaga familie

    RăspundețiȘtergere
  3. O gustare marca Brindusa. Aspectoasa si de gust nu mai are sens sa discutam, GATA NE INCOLONAM!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios. Eu fac chec aperitiv, dar reteta ta e mult mai aspectuoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. MMMMM ce pofta mi-ai facut ...vreau si eu !

    RăspundețiȘtergere