marți, 29 septembrie 2015

Sarmalute cu praz in dovleac




  Sarmalute cu praz in dovleac:))


  Ingrediente:
  -1 kg.orez,
  -500 ml.ulei Unisol,
  -3 kg.carne tocata,
  -2 kg.praz,
  -600 gr.pasta de tomate cu concentratie de 24%,
  -sare dupa gust,
  -1 lingurita de piper macinat,
  -4 oua,
  -500 gr,bacon,
  -frunze proaspete de vita de vie,
  -frunze de potbal proaspete,
  -2-3 ardei iuti,
  -1 dovleac,
  - 1 morcov.


   Mod de preparare:
   -Se curata prazul si se pune la undit,se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor,oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata,amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
  -Se pune intr-o oala apa la fiert,sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
  -Se clateste usor orezul,se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa,apoi turnam orezul peste carne,amestecand usor.Adaugam ouale,pasta de tomate,piperul macaint,sare dupa gust,amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
  -Se  spala dovleacul si se taie o bucatica din el,sa fie asa ca un capac,scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
  -Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor,dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac.Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra,mai adaugam cativa ardei iuti,apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor.Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata.Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase.Sa aveti pofta dragilor!












12 comentarii:

  1. Exact cum ti-am spus si pe Fb......WWOOOWWW,arata intr-un mare fel,esti o artista,te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. delicios si savuros superb arata ador dovleacul

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama, mama...ce bunatate!As manca pozele!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mancat niciodata. Imi cumpar un dovleac cat de curand, sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca-i un deliciu dar nu stiu daca m-as incumeta sa fac, mi se pare multa munca si am devenit o lenesa. Mai bine salivez precum cainele lui Pavlov. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow!n.am mai vazut asa ceva pana acum! Arata de vis!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie îmi plac mult sarmalele de post în frunze de varză murată, fierte cu bulion.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de bine arata! Si cred ca sunt super delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm n-am auzit pana acum de aceasta reteta dar cred ca sunt tare gustoarse

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mancat niciodata si nici nu am auzit, arata intr-un mare fel. Trebuie sa fii expert sa faci asa ceva. Ce-ar fi sa te vad la viitorii " Chefi la cutite" ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Sodringa Lacramioara8 decembrie 2022 la 04:34

    Delicioase!

    RăspundețiȘtergere