marți, 8 septembrie 2015

Bors de pui cu taitei de casa



  Bors de pui cu taitei de casa-reteta MAGGI

  Ingrediente:
  -1 kg.carne de pui,
  -1 vanata,
  -1 bucata de praz,
  -50 ml.ulei,
  -1 morcov,
  -1 radacina de pastarnac,
  - 1cub maggi cu gust de gaina,
  -1 cutie cuburi maggi bors,
  -sare dupa gust,
  -o legatura de leustean,
  -500 gr. bulion

   Ingrediente pentru taitei:
  -2 oua,
  -faina de grau cat cuprinde.
  Se pun ouale intr-un vas,se aduga faina de grau si se face un aluat suficient de tare.Se face o foaie de aluat ce se ruleaza si se taie felii.

  Mod de preparare :
  - Se spala carnea de pui si se portioneaza,apoi se pune la foc,se trage un clocot si se arunca apa,se clateste carnea si se pune iarasi la foc.
  -Se spala prazul,se toaca marunt si se undeste cu putin ulei,cand incepe sa se inmoaie se adauga pastarnacul tocat, morcovul tocat  si vanata taiata cubulete.Se pune un capac si se undesc la foc mic,pana se patrund usor,apoi se pun in oala peste carne la fiert,se fierb la foc potrivit.Adaugam un cub maggi cu gust de gaina si sare dupa gust si taiteii.Cand se fierb legumele,taiteii si carnea adaugam cam 500 gr.bulion facut in casa si cuburi de bors maggi.Se lasa sa mai traga cateva clocote si se opreste focul,apoi se presoara leustean tocat marunut.Sa aveti pofta dragilor!












 
 

3 comentarii: