luni, 2 februarie 2015

Tort cu frisca si fructe



Tort cu frisca si fructe:)

 Fiindca astazi este ziua mamei mele am zis sa ii fac ziua un pic mai dulce si mai colorata,este mama mea si merita sa fie rasfatata mereu ,nu doar azi !

Ingrediente:
-8 oua,
-6 linguri de nuca macinata,
-2 linguri de faina de grau,
- 1 plic parf de copt marca Dr. Oetker,
-1 cutie compot de ananas marca sun food,
-1 portocala,
-2 kiwi,
-coaja de la o lamaie,
-8 plicuri mici de zahar vanilat,
-1 kg.samantana,
-12 linguri de zahar,
-1 plic gelatina,
-1 lingura otet de mere.

 Mod de preparare:
 Pentru frisca:
 Punem smantana in vasul de la robot,adaugam 4 pliculete de zahar vanilat si 4 linguri de zahar si mixam pana obtinem frisca .
Pentru blat:
 Punem in vasul de la robot albusurile , 8 linguri de zahar si 4 pliculete de zahar vanilat si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma alba si cremoasa,apoi adaugam galbenusurile si continuam mixarea pana se incorporeaza perfect.Adaugam nucile macinate,faiana de grau,coaja de lamaie si praful de copt stins cu otet de mere si mixam pana obtinem o compozitie omogena,apoi oprim mixarea si turnam compozitia intr-o tava cu fund detasabil in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor pentru o ora la foc potrivit.Cand este gata oprim focul si lasam pe aragaz sa se raceasca blatul.
 Intr-un vas punem siropul de la compot,adaugam 1 plic de gelatina si il punem pe aragaz deasupra unei oale cu apa ce este pe foc si amestecam usor pana se topeste bine gelatina,apoi turnam siropul peste ananasul pe care l-am facut pasta in robot si amestecam usor .
 Cand blatul s-a racit il taiem in doua pe orizontala ,punem prima foaie de blat in tava cu fund detasabil si insiropam foaia cu putin sirop de la un compot de prune,peste foaie punem compozitia obtinuta din compot si gelatina si dam tava la frigider cateva ore.Cand s-a intarit compozitia de ananas adaugam un strat de frisca,il intindem,mai asezam o foaie de blat,o insiropam si ornam tortul dupa gust si preferinte cu fructe.Eu am folosit portocale si kiwi.Pofta buna!

















8 comentarii:

  1. UN TORT DIVIN ARATA APETISANT IDEAL PENTRU O ZI DE PRIMAVARA

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat ador torturile de fructe

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pierdut felia de tort...nu am fost pe faza.Banuiesc ca a fost foarte gustos.Sa ma anunti cand il vei face pe urmatorul.<3

    RăspundețiȘtergere
  4. mamaa cat de natural arata! Daca l-ai facut cu smantana d-aia buna, nota 20 iti dau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. smantana este naturala 100% ,asa ca este intr-adevar totul natural <3

      Ștergere
  5. La multi ani, sa-ti traiasca si sa ne mai incanti cu asa bunatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tortul asta merge mai mult vara, zic eu, pt ca e foarte racoritor. Dar bineinteles ca il faci oricand ai chef..!

    RăspundețiȘtergere