duminică, 23 noiembrie 2014

TOYOTA spune-“Don’t Text and Drive!”.



 Toata ziua m-am perpelit de grija calatoriei  pe care urma sa o fac in ziua urmatoare.Seara m-a prins inca adunand lucrusoare pe care urma sa le iau cu mine si pe care nu imi doream sa le uit acasa.Calatoria urma sa fie lunga si frumoasa.
 Tarziu in noapte dupa ce totul a fost pus la punct,am inchis ochii si m-am lasat prada somnului.Pentru mine somnul este o mare aventura,visele pun stapanire pe sufletul meu si sufletul meu calatoreste in lumi  in care cu ochii deschisi nu as calatori in veci.
 Se facea ca mergeam pe o sosea acoperita de cearsafuri albe ca neaua si paralel cu soseaua mea mai era o sosea acoperita de cearsafuri albe si din cand in cand pe acea sosea se vedeau pete mari de sange .La o intersectie am vazut langa mine o  masina cu multi tineri in ea.Tinerii radeau atat de strident ca m-au facut sa intorc capul si sa ma uit la ei.Dintr-o data din ochii lor au inceput sa curga raurii de sange.M-am speriat foarte tare si am intors privirea ingrozita,apoi am trecut cu privirea peste oglinda retrovizoare,parul imi albise si lacrimi mari se prelingeau pe fata mea.Lacrimile ma ardeau  atat de rau si riduri adanci imi brazdau fata de parca as fi avut o suta de ani.Dorin se uita la mine cu groaza  si imi zicea mereu ,"nu trebuia sa te uiti,nu trebuia sa te uiti".Mana sotului ma clatina usor si imi soptea cu glas incet,"trezeste-te  ca plangi in somn,trezeste-te"!Am deschis ochii si am zis ,"Doamne ce vis am avut" si cu mainile inca tremurande am pus mana pe pix si pe jurnalul ce il tin alaturi si la lumina de la becul din fata geamului am scris visul.
 Dimineata am citit visul sotului meu si am zis ca ar fi mai bine sa anulam calatoria deoarece visasem urat,insa sotul meu a zis ca asa ceva nu se poate ,nu putem zice la prieteni ca nu putem merge din cauza unui vis.Am baut o cafea tare,am completat o integrama si cu semnul crucii facut cu piosenie am pasit peste pragul casei si ne-am imbarcat spre calatoria ce avea sa urmeze.
 Ne-am intalnit cu totii,ne-am salutat ,am facut glume si ne-am imbarcat spre drumul ce se deschidea inaintea noastra ca o mare aventura spre o lume ce urma sa fie descoperita doar de noi.Soarele isi arunca sageti spre cer de dupa orizontul din fata noastra,pasarile zburau in stoluri pe cerul fara nori si muzica ne mangaia sufletele cu acordurile sale.Soseaua era aproape libera,din cand in cand ne mai depasea cate o masina grabita spre undeva,nu as fi stiut unde se grabea.Noi nu ne grabeam ,noi ne doream sa ne bucuram de peisaj , de compania celor cu care ne insoteam.Din cand in cand ne opream sa ne odihnim si vrajiti de peisaje faceam fotografii.Apoi continuam drumul bucurandu-ne de acea zi minunata.
 La un moment dat a trecut pe langa noi o masina cu un motor puternic ,muzica ce le calauzea drumul era foarte stridenta si din masina se auzeau tineri ce radeau zgomotos,poate prea zgomotos pentru soseaua pe care noi mergeam.Am intors privirea si am vazut cum soferul masinii tinea in mana un telefon pe care tasta ceva si aproape ca nu avea nici o mana pe volan.Dar a trecut prea repede pe langa noi,cu prea mare viteza.
 Ne-am continuat drumul si la cateva minute am auzit  suieratul jalnic al unei salvari ce a trecut in tromba pe langa noi,apoi a trecut si masina politiei cu girofarul ce urla a durere si in cateva minute am ajuns si noi la intersectia din "visul meu".
 Masina tinerilor era rasturnata si tinerii erau imprastiati pe asfalt,alta masina era aruncata dincolo de sosea si cativa oameni sa chinuiau sa descarcereze pe cei aflati prinsi intre fiarele contorsionate de la impact.
 Am ramas blocata fara sa zic nici o vorba,doar lacrimile imi siroiau pe obrazul palid ca ceara si repetam intru-una,"am zis doar sa nu ne pornim,am zis sa nu ne pornim".
" Linistete-te" a zis Dorin ,"nu esti tu de vina,nu este din cauza visului tau ,telefonul mobil si teribilismul acestor tineri este de vina!Acesti tineri nu s-au gandit la ei ,nu s-au gandit la parintii lor si nu s-au gandit nici la raul care poate fi provocat si altora".

 Au crezut ca lumea este a lor,ca drumurile le apartin si ca orice ar face, nimic rau nu li se poate intampla!


 Romania este pe locul I din Uniunea Europeana la numarul de decese rutiere,raportat la un milion de locuitori,potrivit datelor furnizate de Comisia Europeana.

 Ştiaţi că 77% dintre adulţii de peste 25 de ani sunt foarte încrezători în abilităţile lor de a scrie mesaje / email-uri şi de a conduce în acelaşi timp?
  Ştiaţi că 23% din numărul total de accidente dintr-un an sunt cauzate de utilizarea telefonului la volan?

 Preocuparea TOYOTA pentru mediu, siguranța rutieră și educarea tinerilor este o constantă în politica şi filosofia companiei si de aceea a  inclus, pe 11 iunie 2014,organizarea unui experiment menit să atragă atenția asupra numărului îngrijorător de accidente rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil pentru servicii de sms și email.
 Campania  se numeste -Campania Toyota “Don’t Text and Drive!






.


 Am scris acest articol din dorinta de a impresiona tinerii care in graba lor de a cuceri lumea ,uita ca viata lor,viata celor de langa ei se poate sfarsi intr-o clipa ,lasand in urma pe cei dragi fara alinare!

 Cu acest articol imaginar dar atat de real si de trist, particip la SuperBlog 2014!

5 comentarii:

  1. dumitrascu lacramioara23 noiembrie 2014 la 09:07

    Felicitari pt.articol!-foarte frumos.emotionant!-succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, trebuie sa dam prioritate vietii si din pacate tinerii sunt de cele mai multe ori inconstienti la volan. F, Atat de emotionat ,felicitari pt. articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. Emotionant articolul, felicitari pentru inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitarii pentru articol este foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  5. TOYOTA o marca de prestigiu care ma surprinde de fiecare data

    RăspundețiȘtergere