miercuri, 26 noiembrie 2014

„PR3MIAZĂ INOVAȚIA” celei mai bune inventii romanesti!



 Anual, sute de inventatori si oameni de stiinta romani, din toate domeniile, se inscriu in concursurile de inventica de pe intreg globul, pentru a demonstra lumii valoarea “mintii” romanesti.  Compania 3M şi-a propus să premieze aceşti inventatori şi aşa a pornit conceptul de „PR3MIAZĂ INOVAȚIA”, unde oferă un premiu de 2000 de euro celei mai bune invenţii româneşti din ultimii ani.


https://www.facebook.com/premiileinovatiei.ro/app_126231547426086


 Am ales pentru sustinere si pentru votare -Distilatorul Solar Cu Recuperator de Cladura.
Inventia fiind o sursa viabila de energie regenerabila ce va putea fi folosita ca alternativa la energiile conventionale.




 Traim intr-o lume  ce se afla intr-o continua lupta pentru detinerea si captarea energiilor conventionale.Puterea inseamna energie care odata terminata va conduce lumea spre dezastru daca nu vom incerca sa gasim noi metode de producere a energiilor.

  Alternativa la energie conventionala este energia regenerabila,energia care provine din surse care fie ca regenereaza de la sine in scurt timp,fie sunt surse practic inepuizabile.Termenul de energie regenerabila se refera la forme de energie produse prin transferul energetic al energiei rezultate din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vânturilor, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale pot fi captate de către oameni utilizând diferite procedee , fiind apoi folosita la generarea curentului electric,producerea de apa calda.


Distilatorul solar cu recuperator de căldură realizează vaporizarea apei cu ajutorul energiei solare şi recuperează căldură datorită condensării vaporilor de apă astfel rezultând apă distilată şi apă caldă menajeră. Inventia a obtinut medalia de argint la Targul de Inovatii – Innova de la Bruxelles si medalia de aur la Cișinău în 2013.
Distilatorul solar cu recuperator de căldură este alcătuit dintr-un tub vaporizator încălzit prin efect de seră şi prin focalizarea radiaţiilor solare, un vas condensator unde are loc condensarea vaporilor, o pompă comandată de un senzor de temperatură, care aspiră şi refulează apa în tubul vaporizator printr-un ansamblu de conducte şi duze de pulverizare. Alimentarea se face cu apă preîncălzită din vasul condensator printr-un electroventil normal închis, care reglează nivelul maxim şi minim în vaporizator.
Distilator solar cu recuperator de caldura1
Aplicaţii
Invenţia va fi folosită la obţinerea apei distilate şi la obţinerea de apă caldă utilizată în scopuri menajere şi industriale.
Avantaje
- foloseşte o sursă neconvenţională de energie, energia solară;
- este ecologică, nu poluează mediul înconjurător;
- utilizează căldura rezultată prin condensarea vaporilor de apă în scopuri menajere;
- funcţionarea este simplă şi prezintă siguranţă în exploatare;
- intervenţia pentru întreţinere şi exploatare este periodică;
- există garanţia amortizării preţului de cost într-un timp scurt.


 Daca si voi credeti in aceasta inventie a viitorului va invit sa o votati si astfel Compania 3M sa premieze aceasta inventie!

 Votand Distilatorul Solar cu Recuperator de Caldura votati energia viitorului!



10 comentarii:

  1. Nu stiam de existenta acestui distilator solar. Pare a fi o inventie interesanta, ce va aduce multe beneficii in viitor. Nu ma pricep foarte bine, insa am senzatia ca principiul de functionare este unul extrem de simplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. intr-adevar cred ca e o inovatie a viitrorului pentru ca avem tot mai multe nevoie de energii alternative

    RăspundețiȘtergere
  3. Este f. utila inventia, caci mereu se scumpesc:caldura, electicitatea si gazele. Ai ales bine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. o inventie foarte utila si interesanta

    RăspundețiȘtergere
  5. dumitrascu lacramioara28 noiembrie 2014 la 10:04

    Interesanta inventie.cred ca ar fi foarte utila!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi face placere atunci cand vad o treaba buna facuta, mai ales cand treaba respectiva e facuta de un roman. Campania PR3MIAZĂ INOVAȚIA, stimuleaza inovatia si o premiaza, ceea ce e de laudat.

    RăspundețiȘtergere