luni, 16 iunie 2014

Sarmalute in frunze de hrean

Sarmalute in frunze de hrean:)

Cum este vara si natura abunda in legume si fructe ,ne putem rasfata dupa bunul plac al fiecaruia din noi si m-am gandit sa fac sarmalute in frunze de hrean!

Ingrediente-
1 kg.orez,
2 kg.carne tocata de porc,
1 kg.carne de vita tocata,
500 gr.pasta de tomate dulce,
4 oua,
1 lingurita de piper macinat,
2 linguri maggi secretul gustului cu gust de legume,
1 lingura condimente de vita marca Kotanyi,
2 cuburi maggi baza pentru mancaruri,
300 ml.ulei,
 2 morcovi,
frunze de hrean,
1.5.kg.ceapa,
500.gr.costita afumata.

Se pun frunzele de hrean intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana isi schimba culoarea.
Pregatim apoi compozitia pentru sarmale-
Se alege orezul,se spala si se pune peste el apa ,cam 1 cm.sa aiba apa deasupra lui si se pune pe foc ,cand a disparut apa se opreste focul si se pune orezul intr-un vas mare.Curatam ceapa si morcovul si le tocam la masina de tocat carne ,apoi le punem cu uleiul la undit intr-un vas,pana isi schimba putin culoarea,adaugam apoi ceapa peste orez,adaugam si carnea tocata,ouale,condimentele,pasta de tomate,maggi secretul gustului  si omogenizam bine compozitia.Taiem apoi bucatele de frunze de hrean pe care le umplem cu compozitie si le asezam frumos intr-o oala,din cand in cand asezam in oala si felii de costita afumata.Apoi acoperim oala si o punem la foc mic sa fiarba cateva ore ,sau se poate pune si la cuptor,insa eu prefer sa le fierb pe ochiul de la aragaz.Se servesc cu smantana.Pofta buna!









6 comentarii:

  1. Aghinitei Maria16 iunie 2014 la 07:34

    Nu am facut niciodata in frunze de hrean. Dar daca faci tu, cred ca sunt f. bune;
    O singura intrebare am : cate sarmale iti ies din atata carne si orez?( cred ca haranesti o garnizona ! :))) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi iese o oala de 10 kg.de sarmale si chiar mai mult un picut si ajunge pentru circa 20 de familii aceasta oala,pot sa fac un botez,o zi de nastere sau o nunta mai mica :)))

      Ștergere
  2. dumitrascu lacramioara16 iunie 2014 la 23:20

    ...arata bine...sunt foarte bune...ca la mama acasa ea facea cu frunze de hrean..fff gustoase!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina Dragomir21 iunie 2014 la 06:54

    sunt o minunatie; nu am mai mancat de cand facea mamaie la tara

    RăspundețiȘtergere
  4. SARMALUTE DE VARA FOARTE GUSTOASE BUNE DE SAVURAT CU SMINTINA

    RăspundețiȘtergere
  5. sarmale delicioase si gustoase arata super

    RăspundețiȘtergere