Negresa-reteta reinterpretata!
Fiindca am facut un cozonac la care am folosit doar galbenusurile si mi-au ramas albusurile,am zis sa fac ceva ca sa fac economie la produse si asa mi-a iesit o negresa se toata bunatatea!
Ingrediente:
-4 albusuri;
-2 oua de rata;
-200 gr.nuca macinata;
-coaja de la o portocala;
-1 esenta de rom;
-3 linguri faina de grau;
-1 plic praf de copt;
-1 lingura mare cacao;
-100 gr.zahar.
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun albusurile,ouale,zaharul,esenta si se mixeaza pret de cateva minute,apoi se adauga nuca macinata,coaja de la o portocala,esenta de rom si se continua mixarea.Cand sunt mixate bine se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia cu ajutoul unei palete de silicon.Se toarna compozitia intr-o tava rotunda,se da tava la cuptor fara preincalzire pentru circa 90 minute la 165 grade.Cand este gata se stropeste cu zahar pudra apoi se lasa sa se racoreasca jumatate de ora si se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu